Her er «Age of Conan»-utvidelsen

Funcom drar østover i «Rise of the Godslayer».

KÖLN (Dagbladet.no): Siden Funcom lanserte sitt onlinerollespill «Age of Conan: Hyborian Adventures» i fjor, har selskapet vært gjennom opp- og nedturer.

Spillerne klaget på manglende innhold, deler av ledelsen i selskapet ble byttet ut, og etter en lang runde med oppussing av spillet er det nå duket for spillets første store utvidelse.

Med den kommende spillutvidelsen «Rise of the Godslayer», som vises fram for verdenspressen på spillmessen Gamescom i Tyskland i morgen, vil Funcom nå gjøre spillet langt større ved å introdusere spillere for keiserriket Khitai, som tydelig er inspirert av asiatisk estetikk og kultur.

Nytt innhold
I Khitai finner man nye monstre, skatter, figurer og en omfattende historie, og ifølge kommunikasjonsdirektør Erling Ellingsen i Funcom er det settingen og det visuelle uttrykket som utgjør den største nyheten i utvidelsen.

- Mens vi i «Hyborian Adventures» kjører en noenlunde realistisk og nokså europeisk stil, er «Rise of the Godslayer» noe mer fargerikt og eventyraktig, sier Ellingsen, og legger til:

- Det betyr ikke at vi bryter grensene for hva «Conan»-litteraturen tillater - dette er fremdeles ikke et høyfantasyspill - men spillerne vil definitivt oppdage at Khitai er et helt annerledes sted enn Aquilonia, Cimmeria og Stygia.

I stedet for å introdusere nye karakterklasser og sette et nytt tak på erfaringsnivået en spiller kan oppnå, introduserer Funcom spillerne for en helt ny konflikt og historie som de kan fordype seg i. Landet er preget av kaos, og du kan selv velge hvilken side du skal kjempe på.

- Skape mer engasjement
For å spille «Rise of the Godslayer» må man allerede eie «Age of Conan». Spillerne kan selv velge om de vil fortsette å spille med sin allerede etablerte figur, eller om de vil starte på nytt som en khitaner.

- Hvor viktig er utvidelser som dette for dere? Fungerer det som en måte å holde på spillerne, som en måte å få nye, eller begge deler?

- Det er definitivt begge deler. Det er en fabelaktig måte å holde på eksisterende spillere på, hvor du gir dem noe å se frem til under utviklingen og så noe å bryne seg på når tilleggspakken til slutt lanseres. Men det er klart at en tilleggspakke er et nytt produkt, som vil skape mer engasjement rundt «Age of Conan» igjen og forhåpentligvis få inn nye spillere, sier Ellingsen, som vil ikke spekulere i hvor mange av dagens «AoC»-spillere de regner med vil kjøpe utvidelsen.

Utvider til Asia
- Temaet for denne utvidelsen er veldig inspirert av asiatisk kultur. Er det første steg på vei mot lansering av spillet i Asia?

- Definitivt. Vi kommer til å lansere «Age of Conan» i Korea, og vi har allerede inngått et samarbeid med Neowiz Games som er en av de ledende aktørene i landet. Vi jobber nå tett med dem for å gjøre «Age of Conan» klart for Korea, og det er klart at denne tilleggspakken vil komme svært godt med når vi lanserer der, sier Ellingsen

Han forteller at samarbeidet med koreanerne også har Funcom en mulighet til å se hva som fungerer godt hos asiatiske spillere, og at samarbeidet derfor har pågått under hele utviklingen.

- Hvordan legger dere opp løpet framover nå, planlegger dere årlige utvidelser?

- Vi har ingen konkrete planer om å lansere en tilleggspakke i året. Planen nå er å få «Rise of the Godslayer» ut av døren og samtidig fortsette med å forbedre spillet underveis og gi ut gratis oppdateringer, sier Ellingsen, og forteller at den første vil komme allerede om et par måneder.

Når «Rise of the Godslayer» kommer, og hva utvidelsen vil koste, vil vi imidlertid få vite ved en senere anledning.

Her er «Age of Conan»-utvidelsen