Her er alle årets Grammy-vinnere

The Black Keys og Mumford & Sons er kveldens vinnere.

(Dagbladet): Folkrockbandet Mumford & Sons og rockegruppa The Black Keys er Grammy-kveldens vinnere.

The Black Keys og Dan Auerbach, en av de to frontfigurene dro hjem fire priser, inkludert beste rockelåt og beste rockealbum. De ble likevel snytt for den gjeve prisen for årets album.

Den gikk i stedet til det norgesaktuelle folkrockbandet Mumford & Sons.

- Vi trodde ikke vi skulle vinne noe, siden The Black Keys helt fortjent har gjort rent bord i dag, sa vokalist Marcus Mumford i takketalen.

De spiller i Oslo Spektrum 11. april.

Ingen utklassing I fjor ble gullstrupen Adele den store vinneren da hun stakk av med hele seks priser, mens rockegruppa Foo Fighters tok med seg fire priser hjem.

Også i år fikk Adele en pris. Hun tok med seg hyllesten for årets soloframføring i popklassen med låta «Set Fire To The Rain».

VANT MEST: The Black Keys og frontfigur Dan Auerbach stakk av med flest priser under Grammy-utdelingen i natt, men ble snytt for den gjeveste. Her er de under Øyafestivalen i fjor. Foto: Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VANT MEST: The Black Keys og frontfigur Dan Auerbach stakk av med flest priser under Grammy-utdelingen i natt, men ble snytt for den gjeveste. Her er de under Øyafestivalen i fjor. Foto: Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Årets Grammy-utdeling ble ikke preget av den samme utklassingen, og prisene ble i stedet jevnere fordelt på flere artister og band.

Takket mora Stjerneskuddet Frank Ocean tok også med seg prisen for årets album i urban-kategorien for den kritikerroste «Channel Orange».

- Jeg hører at dette er den delen hvor du ufarliggjør publikum ved å forestille deg dem nakne, men jeg vil ikke gjøre det. Jeg vil heller se på alle dere unge i smokinger, som er så fancy. Jeg vil takke mamma for å være den beste, sa Ocean i sin takketale.

Han var også med på låta «No Church in the Wild» sammen med Jay-Z, Kanye West og The-Dream, og mottok dermed også prisen for beste rap/sang-samarbeid.

Priser til Gotye I tillegg stakk Gotye av med årets alternative album for «Making Mirrors», og årets popduo/grupp-framføring og årets komposisjon for megahiten «Somebody That I Used to Know» sammen med Kindra.

NORGESAKTUELLE: Ted Dwane (fra venstre), Marcus Mumford, Ben Lovett og Country Winston-Marshall fra Mumford & Sons var blant kveldens store Grammy-vinnere. I april spiller de i Norge. Foto: Jason Merritt / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
NORGESAKTUELLE: Ted Dwane (fra venstre), Marcus Mumford, Ben Lovett og Country Winston-Marshall fra Mumford & Sons var blant kveldens store Grammy-vinnere. I april spiller de i Norge. Foto: Jason Merritt / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Grammy-utdelingen skiller mellom årets komposisjon og årets låt. Førstnevnte er ei låt som premieres for tekst og musikk, mens sangerens prestasjoner ikke legges til grunn. Ideelt sett skal den også kunne synges av andre.

Gotye er blant annet blitt kjent fordi flere tusen har laget egne versjoner av hiten hans og delt på Youtube.

Årets låt avgjøres på sin side ut ifra låta som helhet, inkludert artistens prestasjoner. Den prisen var det bandet fun. som stakk av med for hiten «We Are Young». De fikk også prisen som årets nykommer.

TAKKET MAMMA: Frank Ocean takket mora i sin tale. Foto: Kevork Djansezian / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
TAKKET MAMMA: Frank Ocean takket mora i sin tale. Foto: Kevork Djansezian / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Det ble ingen priser til de norske nominerte under utdelingen.