Stem på din favorittjulekalender

Her er alle de norske julekalendere - hvilken er din favoritt?

Dagbladet kårer Norges beste julekalender.

DAGBLADET KÅRER: Julekalenderen «Jul i Blåfjell» var så populær at folk protesterte kraftig da NRK sluttet å sende den. Var du en av de som protesterte, eller like du en annen julekalender bedre? Stem her på din favoritt. Foto: NRK
DAGBLADET KÅRER: Julekalenderen «Jul i Blåfjell» var så populær at folk protesterte kraftig da NRK sluttet å sende den. Var du en av de som protesterte, eller like du en annen julekalender bedre? Stem her på din favoritt. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden 70-tallet har julekalendere blitt en viktig og kjær del av den norske førjulstradisjonen. Opp gjennom åra har både kjente og ukjente karakterer og historier rullet over tv-skjermen, til glede for både store og små.«»

- En gylden halvtime

- Julekalendere er et nordisk fenomen og tradisjon, og det har det vært en god stund. Det er en høytidelig tid for mange å kunne sette seg foran tv'en med barna, sier forfatter Gudny Ingebjørg Hagen.

Hagen har skrevet fire julekalendere for NRK. Hun står bak klassikerne som «Vertshuset den gylne hage», «Amalies jul», «Jul i Blåfjell» og «Jul på Månetoppen».

- Det er en gylden halvtime i førjulstida. Det er noe eget ved en historie som blir fortalt gjennom 24 dager etter hverandre, forteller hun.

- Gave til barna

Redaksjonssjef i NRK Super, Ingrid Hafstad, trekker også fram fellesskapet som en viktig del av julekalendertradisjonen.

- Det er en fin måte å samles på i en mørk tid, sier Hafstad.

NRK har produsert julekalendere jevnlig siden 1979, og Hafstad forteller at denne tradisjonen er en viktig del av deres arbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer