NY SESONG: 1. mai ble den fjerde sesongen av det svært populære spillet «Fortnite» sluppet. Video: Fortnite Vis mer

«Fortnite» sesong 4

Her er alle hemmelighetene i den nye «Fortnite»-sesongen

Fullt av hemmelige baser og gjemte karakterer.

(Dagbladet): Tirsdag 1. mai åpnet «Fortnite» sin fjerde sesong av suksess-spillet. Fansen strømmet til tjenesten, og det tok ikke lang tid før det poppet opp med Youtube-videoer som viste fram de nye karakterene og de hemmelige stedene.

I fjerde sesong kan du blant annet finne svevende rosa steiner som gjør at du mister tyngdekraften, og du kan utforske flere nye steder på kartet. Det er faktisk så mange nye elementer å forholde seg til, at man lett kan bli litt forvirret.

Derfor har vi laget en artikkel som gir deg oversikten over alle hemmelighetene som skjuler seg i den nyeste sesongen.

Vil du holde deg oppdatert på gaming? Følg Dagbladets nye spillkanal på YouTube, da vel!

Artikkelen fortsetter under videoen.

BLI GOD: Vi fikk tre Fortnite-spillere på forskjellig nivå, til å dele sine beste tips i Fortnite - spillet «alle» spiller for tida. Følg Dagbladet Spill på Youtube: https://goo.gl/JA2YpM Følg Fortnite-spillerne på Twitch: https://www.twitch.tv/tiltingryan https://www.twitch.tv/tentakler Vis mer

Gjemte karakterer

Alle dedikerte spillere gjør det samme. Når et spill har en stor nok følgerskare er det alltid noen av spillerne som tar et dypdykk ned i kodingen til den nye oppdateringen, og graver fram det spillet ikke har sluppet selv ennå.

Denne gangen er det Twitter-brukeren Twoepicbuddies som har kommet med den første lekkasjen, og gitt fansen av spillet de første bildene av karakterer som blir sluppet gjennom sesongen.

Blant dem finner vi blant annet to karakterer kalt «Liteshow» og «Nitelight». De er helt mørke, med unntak av noe selvlysende maling som er malt på begge karakterene i et slags mønster. Med seg har de også tilpasset hakke, og en egen fallskjerm.

Deretter har vi to roboter, kledd opp i militæruniformer. Jenta har fått navnet Chromium, mens mannen er døpt «Diecast». Som de andre figurene, har også disse fått sin egen hakke og fallskjerm. Vi får også «Trailblazer», en klassisk kvinnelig soldat, utstyrt med egen hakke og fallskjerm.

Flere Youtubere har allerede snakket om karakteren «Royalbomber», som har en fuskepels-krage, beret på hodet, og pilotbriller på nesa. Foreløpig har han ikke fått noen egen hakke eller fallskjerm, dessverre.

Den siste karakteren de har klart å grave fram, har navnet «Abstract», og er den mannlige versjonen av graffiti-karakteren «Teknique» som allerede er tilgjengelig for spillerne. Han kommer med sin egen ryggsekk og hakke, sistnevnte ser for anledningen ser ut som en malerkost.

Se bildene av alle karakterene og utstyret Twitterbrukeren fant:

Skurk og helt

Det ble tidlig kjent at den nye sesongen av «Fortnite» skulle spille på temaet superhelter, og i den anledning har spilldesignerne tatt seg tid til å lage en respektiv hovedbase for både skurkene og heltene.

Skurkebasen finner du inneklemt i fjellet ved siden av «Snobby Shores». Når du flyr inn mot fjellet fra sør ser du ikke huset som ligger gjemt inne i fjellet, men så snart du flyr inn fra nord får du øye på den store bygningen. Den har blant annet en stor rakett plassert på taket. Flere av spillerne spekulerer nå i om raketten vil flytte på seg i løpet av sesongen, akkurat som kometen beveget seg over himmelen i tredje sesong.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKURK: Den hemmelige skurkebasen er lett å få øye på om du kommer fra nord. Foto: Epic Games
SKURK: Den hemmelige skurkebasen er lett å få øye på om du kommer fra nord. Foto: Epic Games Vis mer

Slottet til superhelten gjemmer seg derimot ikke inne i noe fjell, og er forholdsvis lett å finne om du legger merke til endringer på kartet. Rett sør før «Lonely Lodge» har det nemlig dukket opp en stor villa, med en egen kjeller som i ekte «James Bond»-stil har åpne vegger ut mot havet utenfor.

HELT: Den store villaen ligger ute i åpent landskap ved siden av Lonely Lodge. Foto: Epic Games
HELT: Den store villaen ligger ute i åpent landskap ved siden av Lonely Lodge. Foto: Epic Games Vis mer

Flere nye kratre

Rundt omkring på kartet har det dukke opp en rekke nye kratre. Det største krateret er helt klart «Dusty Divot», som rett og slett har tilintetgjort den destinasjonen vi tidligere kjente som «Dusty Depot».

Disse kratrene kan være veldig nyttige å oppsøke, ettersom de blant annet har såkalte «Hop Rocks» som gir deg muligheten til å ignorere tyngdekraften, og hoppe store høyder for en begrenset periode. Den gjør også at karakteren din ignorerer all fallskade om du faller fra en høyde.

Ikke nok med det, men i alle disse kratrene rundt på kartet kan du finne hele tre kister med våpen, skjold og andre godsaker. Dessuten er det ikke så mange andre spillere som lander ved disse, ettersom de som regel er utenfor de største byene, og ikke midt i sentrum.

I alt er det sju kratre, og du finner dem her:

FLERE VALG: Inkludert det store krateret i Dusty Divot, er det totalt sju kratere du kan besøke på kartet. Foto: Epic Games
FLERE VALG: Inkludert det store krateret i Dusty Divot, er det totalt sju kratere du kan besøke på kartet. Foto: Epic Games Vis mer

Hemmelige baser

I tillegg til superhelt-slottet, og superskurken som har laget seg en base i fjellene ved «Snobby Shores», finnes det andre hemmelige småbaser som er gjemt rundt på kartet.

Blant annet har det grå huset i «Shifty Shafts» fått seg en kjeller som tidligere ikke var der. I den kjelleren kan du blant annet finne et filmstudio som likner mistenkelig mye på et kontor for Youtubere.

KJELLER: I kjelleren til det grå huset kan man finne noe som ligner på et Youtube-kontor. Foto: Epic Games
KJELLER: I kjelleren til det grå huset kan man finne noe som ligner på et Youtube-kontor. Foto: Epic Games Vis mer

Det blå huset i «Salty Springs» var allerede et populært landingssted for mange, og i den nye sesongen har huset blitt enda mer attraktivt. I tillegg til en kjeller, har de nå lagt til en bonus-kjeller du må lete litt for å finne.

Under trappa i kjelleren kan du nemlig knuse et par pappesker med hakken din, og deretter forsvinne ned i et lite hull i gulvet. Der finner du en stor bonus-kjeller, som kan ha opptil tre kister med våpen.

Dessuten har den tidligere upopulære «Moisty Mire» nå fått seg en oppgradering. Det er ikke lenger en skog full av gjørme, men et levende filmsett. Det har også dukket opp en ny destinasjon utenfor «Junk Junction», uten navn.

Ulike oppdrag

Om du har kjøpt deg et battlepass, og jobber deg framover for å nå nye nivåer har du antakelig lagt merke til de ulike utfordringene du får underveis. Flere av disse oppdragene er basert på skattejakt-prinsippet.

I den ene utfordringen skal du følge et skattekart i «Tomato Town». For å finne denne skatten må du dra til østsiden av «Loot Lake», og ta en tur opp på den lille robåten som har synket i vannet. Der finner du skatten, og får gjennomført oppdraget.

Om du derimot sliter med å fullføre bokstavjakten etter alle bokstavene i «Fortnite» som er spredt rundt på kartet, må du oppsøke de stedene vi har markert på kartet nedenfor:

BOKSTAVER: Bokstavene er spredt rundt på hele kartet, men er forholdsvis enkle å finne når du vet hvor de er. Foto: Epic Games
BOKSTAVER: Bokstavene er spredt rundt på hele kartet, men er forholdsvis enkle å finne når du vet hvor de er. Foto: Epic Games Vis mer

Når du har gjennomført alle ukas oppdrag, vil det dukke opp en hemmelig ekstrabonus. Om du etter å ha fullført alle oppdragene oppsøker tårnet helt nordvest i fengselet utenfor «Moisty Mire», vil du finne et helt ekstra og gratis nivå i hjørnet av tårnet som er lengst mot nordøst.

GRATIS: Dette nivået vil kunne plukkes opp helt gratis etter at du har utført alle ukesoppdragene. Foto: Epic Games
GRATIS: Dette nivået vil kunne plukkes opp helt gratis etter at du har utført alle ukesoppdragene. Foto: Epic Games Vis mer

Spor av dinosaur

Det er ikke bare hemmelige kjellere og superhelter som tiltrekker seg oppmerksomheten til spillerne. Mellom «Greasy Grove» og «Snobby Shores» har det nemlig blitt funnet et gigantisk fotavtrykk fra en dinosaur på bakken.

Rundt det er det satt opp et telt, noe utstyr og en bil. Det ser med andre ord ut som om noen er i ferd med å undersøke hvor avtrykket egentlig kommer fra.

I tredje sesong fikk vi et hint om hva fjerde sesong ville innebære når kometen dukket opp på himmelen. Nå spekulerer flere i muligheten for at fjerde sesong vil inneholde dinosaurer, etter at dette avtrykket har dukket opp. I tillegg finnes det et dinosaurkostyme man kan kjøpe i «Fortnite»-butikken.

DINOSAUR: Gjemt mellom Greasy Grove og Snobby Shores kan man finne et gigantisk dinosauravtrykk. Foto: Epic Games
DINOSAUR: Gjemt mellom Greasy Grove og Snobby Shores kan man finne et gigantisk dinosauravtrykk. Foto: Epic Games Vis mer

Oppgradering av karakterer

En annen oppdatering som har overrasket mange i den nye sesongen, er muligheten til å oppgradere karakterene du får utdelt.

I tidligere sesonger har det ikke vært noen store og nevneverdige premier for å gå opp i nivå, sett bort fra premierene du får fra battlepassene underveis. Denne sesongen vil du derimot kunne oppgradere karakterene dine ved hjelp av å nå forskjellige nivåer underveis.

Etter ti nivåer får du en del av brystkassa, på nivå 20 får du ei hånd, og liknende. Youtuberen Ali-A har fått en designer til å sette sammen alle bitene man kan få til karakteren Omega, altså karakteren du får når du har kommet til nivå 100 i battlepasset ditt.

OPPGRADERING: Slik vil Omega se ut når han får alle oppgraderingene på plass. Foto: Youtube / Ali-A
OPPGRADERING: Slik vil Omega se ut når han får alle oppgraderingene på plass. Foto: Youtube / Ali-A Vis mer