Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Fortnite» sesong 4

Her er alt du burde vite om «Fortnite» sesong 4

Alle nye skins og destinasjoner.

NY SESONG: 1. mai ble den fjerde sesongen av det svært populære spillet «Fortnite» sluppet. Video: Fortnite Vis mer

Fortnite er gratisspillet som har tatt hele verden med storm. Før var det Minecraft som engasjerte, men nå er det det kampbaserte overlevelsesspillet Fortnite som troner på trending-listene til Youtube.

I spillet slippes opptil 100 spillere ned i en arena, og ved hjelp av å plukke opp diverse våpen og byggematerialer, skal de kjempe om å være den siste overlevende. Etterhvert som tiden går, begrenses også arenaen ved hjelp av en storm som gjør kartet litt mindre omtrent hvert andre minutt.

Til slutt står som regel et sted mellom ti og tre spillere igjen i en sirkel som dekker en ørliten del av kartet, og der må de kjempe til døden.

Fjerde sesong

Til tross for at spillet er gratis, er det flere måter man kan bruke penger i spillet på. Spillerne kan for eksempel kjøpe seg noe som heter battlepass, og deretter jobbe seg opp i nivå for å inntjene forskjellige kostymer og karakterer i spillet.

I hver nye sesong kommer det også et nytt battlepass, og dermed flere nye karakterer og muligheter til å modifisere helten du tar med deg inn i arenaen. Tirsdag 1. mai kl. 08:00 slapp spillet sin fjerde sesong, og flere spillere har allerede tatt til Youtube og andre arenaer for å diskutere de nye karakterene som har dukket opp.

Det er viktig å legge til at de kosmetiske endringene du betaler for i spillet vil ikke ha noen innvirkning på vanskelighetsgraden til spillet. Spillet er altså gratis å spille, og det eneste du betaler for når du kjøper et battlepass er forskjellige dansebevegelser, karakterer og andre kosmetiske justeringer. Det er ikke mulighet til å kjøpe seg en fordel i spillet.

Vi har også tatt et dypdykk ned i den nye sesongen, og oppdaterer deg her om de forskjellige karakterene, destinasjonene og våpnene som er blitt funnet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

SHOTGUN CHALLENGE: Bianca og Henrik gjennomfører en «shotgun challenge» i første episode av Dagbladet Spills Fortnite-serie. Se mer fra Dagbladet Spill her: https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Vis mer

Nye destinasjoner

I løpet av tredje sesong la spillerne merke til en komet over kartet, som stadig kom nærmere etterhvert som dagene gikk. Kometen så ut til å kræsje på kartets mest populære sted, «Tilted Towers».

Nå som fjerde sesong er sluppet, kan vi imidlertid avkrefte at «Tilted Towers» har blitt truffet av kometen. Det er i stedet «Dusty Depot» som har blitt rammet, og stedet hvor du nå finner et stort krater etter kometen, har fått det nye navnet «Dusty Divot».

Besøker du dette stedet, eller andre små kratere spredt rundt på kartet, kan du finne små svevende rosa steiner. Plukker du opp disse, vil du i en tidsbegrenset periode kunne hoppe kjempehøyt.

Dette er en ypperlig sjanse til å komme seg inn i store baser mot slutten av spillet, men kan også føre til at du blir drept, da nedstigningen etterpå går ganske treigt.

Sett bort fra krateret ved «Dusty Divot» har stedet «Risky Reels» kommet på kartet, helt nord på øya ved siden av «Wailing Woods». Det er et lite filmsett, og byr på en skikkelig Hollywood-følelse.

Også landingsstedet «Moisty Mire», nederst til øst, har fått seg en oppgradering, og inneholder nå et filmsett, og ikke bare masse gjørme.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TO NYE STEDER: Kartet byr på to nye steder. Dusty Depot har nå blitt til Dusty Divot, og der hvor det tidligere ikke var noe som helst, har nå Risky Reels dukket opp. Foto: Epic Games
TO NYE STEDER: Kartet byr på to nye steder. Dusty Depot har nå blitt til Dusty Divot, og der hvor det tidligere ikke var noe som helst, har nå Risky Reels dukket opp. Foto: Epic Games Vis mer

Nye karakterer

Noe av det fansen gleder seg mest til i en ny sesong, er alle de nye karakterene de kan smykke seg med når de hopper ut i kamparenaen. Denne sesongen av spillet latt seg inspirere av superhelter, og har kommet opp med sine helt egne versjoner av velkjente superhelter vi vokste opp med.

Her er oversikten over de ulike valgene, og når du kan låse dem opp:

1. Carbide - Nivå 1

Carbide er en av de første karakterene du vil få, og låses umiddelbart opp når du kjøper battlepass for fjerde sesong.

Foto: Epic Games
Foto: Epic Games Vis mer

2. Battlehawk - Nivå 1

Battlehawk følger også med deg fra starten, og er dermed en av de vanligste karakterene du kan finne i denne sesongen.

Foto: Epic Games
Foto: Epic Games Vis mer

3. Teknique - Nivå 23

Når du har spilt nok til å nå nivå 23 vil du kunne låse opp karakteren Teknique, en tøff jente, tydelig inspirert av teknologi.

Foto: Epic Games
Foto: Epic Games Vis mer

4. Zoey - Nivå 47

Zoey låses først opp når du har nådd nivå 47, og med sitt fargerike design kan hun minne en del om superskurken Harley Quinn fra Batman.

Foto: Epic Games
Foto: Epic Games Vis mer

5. Valor - Nivå 71

Valor låses opp på nivå 71, og kan nesten se ut til en litt rødere versjon av den velkjente superhelten Wonder Woman, komplett med et lite smykke i pannen.

Foto: Epic Games
Foto: Epic Games Vis mer

6. Squad Leader - Nivå 87

Squad Leader låses opp på nivå 87, og har et mer militært uttrykk enn resten av sine forgjengere. Han kan være et godt valg om du ønsker en mørk karakter som går mer i ett med omgivelsene.

Foto: Epic Games
Foto: Epic Games Vis mer

7. Omega - Nivå 100

Omega får du først når du har nådd høyeste nivå i spillet. Det å nå nivå 100 skal ta et sted mellom 70 og 100 aktive timer i spillet. Til gjengjeld sitter du igjen med en av de mest sjeldne og populære karakterene i spillet akkurat nå, nemlig Omega. Han ser ut som en krysning av Tron og Black Panther.

Foto: Epic Games
Foto: Epic Games Vis mer

Ulike utfordringer

I årets sesong vil du få ulike utordringer du kan gjennomføre, og deretter få ekstra premier om du gjennomfører dette. Det handler med andre ikke kun om å spille mange nok timer for å nå de rette nivåene. Jobben blir mye enklere om du gjennomfører enkle oppdrag underveis.

Hver uke kommer det nye utfordringer som kan gjennomføres, og i tillegg til dette vil du få egne utfordringer knyttet til hver karakter du låser opp underveis. Ved å gjennomføre de karakterbaserte utfordringer vil du låse opp nye antrekk og andre kosmetiske grep du kan justere karakteren med.

Så langt har spillerne blant annet funnet en utfordring som innebærer å finne et skattekart i «Tomato Town», og deretter finne skatten som er gjemt i nærheten av «Loot Lake».

Du kan kjøpe et «Battlepass» for 950 «V-bucks», en valuta som brukes i spillet. 1000 «V-bucks» koster 59 kroner. Det er imidlertid ikke nødvendig med et battlepass for å spille sesong 4, kun for å låse opp de kosmetiske premiene.

Vil du holde deg oppdatert på gaming? Følg Dagbladet Spill på Youtube!

KAOS: Dagbladet Spills Bianca Nustad har testet ut 50 VS. 50 i «Fortnite». Hvor mange «kills» får hun når det er 49 andre kampklare på laget? Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media