NYE KINDLE: Kindle 2, Amazons nye ebokleser, ble lansert i dag. Foto: Mobileread.com
NYE KINDLE: Kindle 2, Amazons nye ebokleser, ble lansert i dag. Foto: Mobileread.comVis mer

Her er Amazons nye papirbok-dreper

Kindle 2 med eksklusiv Stephen King-roman.

(Dagbladet.no): Da Amazons lesebrett for ebøker, Kindle, ble lansert i 2007, var mottakelsen ganske lunken. Vi i Dagbladet.no mente at ebokrevolusjonen ennå var et stykke unna, mens Wired kåret Kindle til årets mest skuffende dings.

Andre var begeistret, og rapporterte at de hadde sett papirbokas og papiravisas endelikt.

I ettermiddag lanserte Amazon versjon to av lesebrettet Kindle.  Gizmodo har publisert sine førsteinntrykk, og mener design og håndfølelse er vesentlig bedre, mens betjening og brukergrensesnitt er som før.

ifølge Wall Street Journal kommer lesebrettet med en eksklusiv kun-på-Kindle-roman fra horrormesteren Stephen King som lokkemat.

News.com har også en rekke bilder av den nye utgaven av ebokleseren. Bildene viser en slankere, mer elegant og iPod-inspirert design. Dagbladet.no gjengir to av bildene med tillatelse fra Mobileread.com, som lakk bildene til News.com.

Stadig flere i bokbransjen snakker om eboka, og nevner Kindle som eksempel på teknologi som kan få den til å løsne i markedet.

Magasinet Fast Company har på sin side regnet ut at New York Times ville tjene stort på å legge ned papiravisa, og i stedet gi bort en Kindle til alle abonnenter. Eirik Newth blogger om ideen.

Men skal vi tro Michael Hickins i Information Week er det ingen grunn for amerikanske kunder til å løpe til butikken: Kindle er svindel, skriver han, og slakter hele forretningsmodellen til Amazon.

NYTT DESIGN: Kindle 2 er slankere, rundere i formene og mer iPod-liknende enn forgjengeren. Foto: Mobileread.com
NYTT DESIGN: Kindle 2 er slankere, rundere i formene og mer iPod-liknende enn forgjengeren. Foto: Mobileread.com Vis mer

Prisen blir den samme som tidligere - 359 dollar. Og Kindle vil etter all sannsynlighet fortsatt bare være tilgjengelig for Amazon-kunder i USA.

Følg Jan Omdahl på Twitter: @janomdahl

NY UTGAVE: I dag kommer Amazons lesebrett, Kindle, i ny utgave. Her den første, sammen med et eksempel på papirmediet mange mener den kan erstatte. Foto: SCANPIX
NY UTGAVE: I dag kommer Amazons lesebrett, Kindle, i ny utgave. Her den første, sammen med et eksempel på papirmediet mange mener den kan erstatte. Foto: SCANPIX Vis mer