Her er Apples nye topptelefon med fingersensor

Og en litt plæstikk for deg som vil spare penger.

NY MODELL: Apples produktsjef Phil Schiller viser fram den nye iPhone-modellen, 5S. Foto: AP/Scanpix
NY MODELL: Apples produktsjef Phil Schiller viser fram den nye iPhone-modellen, 5S. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LES OGSÅ: Mine førsteinntrykk av iOS 7

Apple-ledelsen hadde åpenbart ikke fått med seg at Norge spilte viktig VM-kvalik mot Sveits, og la kveldens lansering av sine siste produktnyheter til klokka 19 norsk tid, på Apple-campusen i Cupertino. Som vanlig var det toppsjef Tim Cook som styrte showet, skjønt så mye show har det ikke vært på disse tilstelningene siden Steve Jobs' bortgang.

Som varslet på ryktebørsen, lanserte Apple to nye iPhone-modeller i kveld. Ingen av dem var av et kaliber som kan kalles revolusjonerende.

Toppmodellen var som ventet 5S, en videreutvikling av dagens modell. Et nytt fargevalg i en slags champagne/gulltone skal appellere til dem som liker bling, mens de mer teknologiinteresserte fristes med en ny og raskere A7-prosessor med 64 bits-arkitektur, og alle apps og iOS 7 bygget om for 64 bits prosessering. Opp til dobbelt så rask som forgjengeren, hevder Apple.

Batterilevetiden skal være på nivå med dagens modell. Vi som opplever at telefonen trenger lading før arbeidsdagen er over, hadde nok ønsket oss atskillig mer.

Hovedkameraet er kraftig forbedret, med fem-elementers linse, f/2.2 blender og 15 prosent større bildebrikke. Plassen brukes til større piksler, ikke flere. Det skal gi mer lys, bedre farger og mindre støy. Blitzen er også forbedret, med dobbel LED.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer