Her er Aqua-Lene i sentrum av dansk filmkrangel

Se klipp fra voldelig filmdebut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den danske filmen «Fri os fra det onde» skulle bli Lene Nystrøm Rasteds store debut som skuespiller. Den tidligere Aqua-vokalisten har en av hovedrollene i filmen, som skal ha et temmelig mørkt og voldelig preg, og blant annet viser Lene i en voldtektsscene.

Ifølge omtalen fra produksjonsselskapet rokker filmen ved forestillingen om at «det onde kun finnes på Balkan, i Irak og på allverdens andre slagmarker».

FilmkrangelMen filmen har støtt på et problem. Den skal ha premiere i Danmark 3. april, rett før påske. 40 kinoer har satt filmen opp på plakaten. Men bare en av dem tilhører gigantselskapet Nordisk Film, som solgte hele 43 prosent av alle kinobilletter i Danmark i fjor.

- Vi er overrasket over at Nordisk Film ikke finner plass til den, når så mange andre gjør det, sier Michael Fleischer fra distributøren SF Film til Dagbladet.no.

Nordisk Film nektet å gi filmen premiere på sine kinoer allerede 3. april. Unntaket var en kino i Aalborg, hjembyen til regissør Ole Bornedal. Siden selskapet har kinomonopol i flere store, danske byer, betyr det at svært mange dansker ikke får se filmen på kino. Det er rett og slett ikke plass til den på påskeprogrammet, hevder selskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer