Her er årets beste bøker

Dagbladets anmeldere har valgt ut sine absolutte favoritter.

FAVORITTER: Ayaan Hirsi Ali, Keith Richards og Beate Grimsrud er alle blant Dagblad-anmeldernes favoritter fra året som snart er over. Foto: LARS EIVIND BONES / SCANPIX
FAVORITTER: Ayaan Hirsi Ali, Keith Richards og Beate Grimsrud er alle blant Dagblad-anmeldernes favoritter fra året som snart er over. Foto: LARS EIVIND BONES / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Cathrine Krøger cathrine.kroeger@c2i.net

Jon Kalman Stefansson«Himmelrike og helvete»I en tid der den gjengse roman beveger seg opp mot tusen siders formatet, er det en lise å lese islendingen Stefanssons knappe fortelling fra en fiskerlandsby på Island for hundre år siden. En tid da menneskelivet var eksistensielt renere enn i dag.

Beate Grimsrud«En dåre fri»«Jeg tror på viljen, men er den fri?», spør fortelleren i denne boka: En nervepirrende kunstnerbiografi og oppvekstroman av - og delvis om - et forfattertalent det ikke finnes maken til i norsk samtidslitteratur.

Nina Lykke«Orgien og andre fortellinger»Knalltøff novelledebut om små og store gjenkjenneligheter i den norske hverdag. Min favoritt er den om femtiåringen som har flyttet sammen med sin unge elskerinne, og tasser kvapset, ubekvem og malplassert rundt i joggedress på Grünerløkka.

Kurt Hanssen kurhanss@online.no

Carl Frode Tiller«Innsirkling 2»David har fortsatt hukommelsestap, og Carl Frode Tiller lar nye barndomsvenner beskrive det glemte livet hans for ham i oppfølgeren til «Innsirkling». Fascinerende, avslørende og skremmende godt skrevet om mellommenneskelige forhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer