Her er årets beste bøker

Dagbladets anmeldere har pløyd seg gjennom bokåret og plukket ut tre favoritter hver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jonny Halberg

Camil Petrescu «Prokrustes\' seng»

En labyrintisk og sensuell fortelling fra mellomkrigstiden Bucuresti, med møter mellom en fattig radikal poet og escortejenta, industrimagnatsønnen og den tilbedte kvinnen som ikke kan elske; seksuelle besettelser og politisk korrupsjon. Historien(e) er fortalt delvis baklengs, uten at bildet blir uklart.

Stendahl «Henry Brulards liv»

I denne selvbiografiske boka svinger Stendahl seg fritt og utvungent, sier sin mening, husker enten med stor løgnaktig autoritet eller beundringsverdig presisjon en særegen oppvekst. Franske stilkrav feid til side: Tilbake venter entusiastiske tidsbilder, kjærlighetserklæringer til folk og fe, harske utfall mot samtidige politikere og aristokrater, anekdoter.

Colm Toibin «Mesteren»

I valget mellom Joseph Conrads «Seks fortellinger» og Toibins tvetydige hyllest til forfatteren Henry James\' seinere år, ble det sistnevnte. Diskret og lekkert gjort, aldri dødt. Gjennom å velge med nøyaktighet hva som skal fortelles og ellers bare antydes, blir man klar over hva en tilsynelatende tilbaketrukket og følsom mann kan legge etter seg av askerester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer