SLÅENDE OMGIVELSER: Festival handler om mer enn bare konsertene. Det beviser Buktafestivalen, som arrangeres i idylliske, nordnorske omgivelser. Festivalen er kåret til årets beste i 2010. Bildet er fra 2007. Foto: Truls Brekke
SLÅENDE OMGIVELSER: Festival handler om mer enn bare konsertene. Det beviser Buktafestivalen, som arrangeres i idylliske, nordnorske omgivelser. Festivalen er kåret til årets beste i 2010. Bildet er fra 2007. Foto: Truls BrekkeVis mer

Her er årets beste festival

Bukta kåret til best på hjemmebane.

(Dagbladet.no): I kveld ble prisen for årets beste festival delt ut under Norsk Rockforbunds festivalseminar i Tromsø.

Prisen gikk til Buktafestivalen i Tromsø, forteller Rockforbundet til Dagbladet.

Festivalen tok altså seier på hjemmebane.

Det er festivalarrangørene selv som stemmer om hvilken festival de mener fortjener prisen. Rundt 100 representanter fra 27 forskjellige festivaler var med å stemme over vinneren.

Rock, øl og sjømat
Bukta ble arrangert for åttende gang i år, og festivalens selverklærte profil er «rock, øl og sjømat i Telegrafbukta».

Årets headlinere var Juliette Lewis, Dinosaur Jr., Sivert Høyem og Mew.

«En blanding av «det nødvendige» og et par freske krumspring, som seg hør og bør når man lager festival i utkantstrøkene», skrev Dagbladet da vi anmeldte festivalprogrammene, og trillet en firer på terningen.

«Som en av Nord-Norges største musikkfestivaler byr Bukta på et solid programsom garantert vil trekke til seg folk fra omegnen som aldri har opplevd verken John Olav Nilsen eller de amerikanske tungrockerne Clutch.»

Kritikk for programmet
Festivalen fikk i år kritikk av de kresne nordnorske musikkjournalistene for å ha et for folkelig og uinteressant program. Bladet Tromsø spurte om ikke festivalsjef Robert Dyrnes var blitt en sell-out.

GRUNN TIL Å VÆRE GLAD: Festivalsjef Robert Dyrnes (38) lagde årets beste festival. Foto: Bukta
GRUNN TIL Å VÆRE GLAD: Festivalsjef Robert Dyrnes (38) lagde årets beste festival. Foto: Bukta Vis mer

- Det er helt greit for meg at folk mener jeg er en sellout, men det er ingen tvil om at Bukta er blitt større med årene. Det må vi bare konsekvensen av, svarte Dyrnes.

Flere gikk på festival
Prisen for beste festivalplakat gikk til Bygdalarm i Øystese, mens beste merch gikk til Vinjerock for deres ølvotter. Vinjerock skal ikke arrangeres i 2011.

Under helgas festivalseminar i Tromsø, ble også resultatene av internundersøkelsen til Rockforbundet presentert for festivalsjefene.

Resultatene viste at flere gikk på festival i år, men at flere festivaler går i underskudd, sammenlikna med i fjor.