Her er årets beste mobilbilder

Atle (37) fra Oslo på shortlista til Sony World Photography Award.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I samarbeid med det japanske konglomeratet kårer World Photography Organisation hvert år årets beste bilder basert på innsendte bidrag fra såvel profesjonelle fotografer som glade amatører.

Det er sistnevnte gruppe Atle Rønningen (37) fra Oslo tilhører. I år ble han nominert til Sony World Photography Award, som en av tjue blant mange tusen, i kategorien «beste mobilbilder».Det oppnådde han med sitt blinkskudd av Prekestolen i Rogaland, tatt i april i fjor.

- Gjennom Instagram og Twitter er jeg blitt kjent med fotointeresserte over hele verden, og noen ganger treffes vi og går tur for å ta bilder. Det var en av mine «insta-venner» som var gæren nok til å gå helt ut på kanten, så han ble min modell, sier Rønningen.

Han kombinerer fotointeressen med jobb som leder i et konsulentselskap, og tar bilder både med mobilen og på analog film. Som de World Photography-prisvinnende bidragene til mobilkategorien beviser, er det mulig å ta både gode og interessante bilder uten mer utstyr enn det de fleste har i lomma hele dagen.

- Fordelen med mobilen er at den alltid er der, så du går ikke glipp av et øyeblikk. I tillegg til muligheten for å enkelt dele bildet i sosiale medier og gjøre det tilgjengelig, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer