Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er årets beste tv-serier

Fra «24» til «The Wire».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): American Film Institute kårer hvert år det de mener er de ti beste filmene, og utvalget får stor oppmerksomhet.

Nå kårer også instituttet de ti beste tv-seriene. Her er lista:

Battlestar Galactica

Britisk-amerikansk science fiction som blant annet er sendt på NBC. Andre del av sesong 2 ble vist fra januar i USA. Ble også kåret til årets beste serie av Time Magazine i fjor.

Dexter

Ny tv-serie fra Showtime, basert på en krimroman av Jeff Lindsay, og med Michael C. Hall («Seks fot under») i hovedrollen. Rettsmedisineren Dexter jobber for Miami-politiet, men finner selv stor glede i å ta livet av forbrytere som har sluppet unna.

Elizabeth I

Historisk miniserie med Jeremy Irons og Helen Mirren. Ble sendt på HBO, og var nominert til 13 Emmy-priser tidligere i år.

KRITIKERROST: «The Wire» er årets mest kritikerroste tv-serie. Nå er den også kåret til å være en av årets ti beste serier av AFI.
KRITIKERROST: «The Wire» er årets mest kritikerroste tv-serie. Nå er den også kåret til å være en av årets ti beste serier av AFI. Vis mer

Friday Night Lights

Serie om et collegelag i amerikansk fotball. Har ikke oppnådd de helt store seertallene, til tross for å ha fått gode kritikker.

Heroes

En av årets store seersuksesser i USA. «Heroes» handler om 11 tilsynelatende vanlige mennesker som oppdager at de har ekstraordinære evner - som telepati, evne til å fly og å reise i tid. Etter hvert finner de ut at de må forene krefter for å forhindre en katastrofe. (Les artikkel og se trailer her).

The Office

«The Office» beskrives ofte som et sjeldent eksempel på en god amerikansk versjon av en britisk tv-suksess. Hovedrollen i den amerikanske versjonen spilles av Steve Carell, og handlingen er lagt til Scranton, Pennsylvania.

South Park

Velkjent animasjonsserie av Matt Stone og Trey Parker. «South Park» er nettopp ferdig med sin tiende sesong i USA, og Comedy Central har undertegnet avtale om ytterlige tre sesonger.

24

Prisbelønt serie med Keifer Sutherland. Sesong fem vist i år, mens sesong seks har premiere 14. januar til neste år.

The West Wing

Serien fikk sju sesonger på amerikansk tv, og den siste fulgte Matt Santos\' (Jimmy Smits) inntog i Det hvite hus. Serieskaper Aaron Sorkin har dette året hatt premiere på sitt nye prosjekt, «Studio 60 on the Sunset Strip».

The Wire

Sjeldent kritikerrost drama fra Baltimore, som følger politiet, politikere og livet på gata. Sesong fire hadde særlig fokus på skolesystemet, og serieskaper David Simon lover enda en sesong før HBO legger den ned.

SKARP SATIRE: «South Park» kommer i tre sesonger til. Minst.
FORTSATT POPULÆR: Keifer Sutherland, som spiller Jack Bauer i «24».
Hele Norges coronakart