Her er årets første rockenyhet

Soundgarden gjenforenes.

GJENFORENER GAMLEBANDET: Vokalist Chris Cornell, som ikke har hatt all verdens hell med sin solokarriere. Foto: SCANPIX/ EPA/VALERIE KUYPERS
GJENFORENER GAMLEBANDET: Vokalist Chris Cornell, som ikke har hatt all verdens hell med sin solokarriere. Foto: SCANPIX/ EPA/VALERIE KUYPERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Det nye året var ikke mange timene gammelt da Chris Cornell (45) slapp nyheten om at han gjenforener sitt gamle band Soundgarden. Seattle-kvartetten var blant foregangsbanda for den såkalte grunge-bølgen på nittitallet, men ble oppløst i 1997.- Den 12 år lange pausen er over, annonserte Cornell på MySpace og sin egen nettside i dag, og linket til Soundgardenworld som er gruppas nye offisielle nettsted.

«Knights of the Soundtable ride again» skriver vokalisten, og selv om ingen andre bandmedlemmer nevnes levner han med det liten tvil om hvem som skal spille sammen igjen i 2010. Fansen har allerede forlenget nyttårsfeiringa på Twitter.

Floppet soloSoundgardens første utgivelser kom på den legendariske indielabelen Sub Pop på slutten av 80-tallet, men det var først etter å ha kommet seg på en majorlabel og gitt ut «Badmotorfinger» i 1991 at karrieren tok fart.

Etter at ytterligere to album og utallige konserter verden over hadde befestet deres rockestjernestatus, kastet bandet inn håndkleet i 1997. Cornells første soloplate ble langt på vei ignorert av platekjøperne, men snart dukket han opp med tidligere Rage Against the Machine-musikere i nyskapningen Audioslave, som lagde tre velselgende skiver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer