Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er årets Golden Globe-nominerte

Aksel Hennie-film er gjenganger på nominasjonslista.

KAN VINNE PRESTISJEPRIS: Golden Globe-utdelingen hyller film og tv-serier fra året som har gått. I dag ble de nominerte offentliggjort, og på lista finner man «The Martian», med Aksel Hennie (til høyre) i en av rollene. Foto: 20th Century Fox
KAN VINNE PRESTISJEPRIS: Golden Globe-utdelingen hyller film og tv-serier fra året som har gått. I dag ble de nominerte offentliggjort, og på lista finner man «The Martian», med Aksel Hennie (til høyre) i en av rollene. Foto: 20th Century Fox Vis mer

(Dagbladet): I dag ble de nominerte til neste års Golden Globe-utdeling offentliggjort, og blant gjengangerne er filmene «Steve Jobs» og «The Danish Girl», og tv-serien «Fargo».

Storfilmen «The Martian», med norske Aksel Hennie i en av rollene, er nominert i «Beste film - komedie eller musikal»-klassen, melder BBC.

Hovedrolleinnehaver Matt Damon er i tillegg nominert til «Beste skuespiller i en komedie- eller musikalfilm», og filmens regissør Ridley Scott er blant dem som konkurrerer om tittelen «Beste regissør».

Det er ikke bare nominasjonskomiteen bak Golden Globe som har latt seg imponere av «The Martian». Nylig avslørte president Barack Obama at det er hans favorittfilm fra 2015.

I tillegg er kjente fjes som Lady Gaga, Felicity Huffman, Queen Latifah, Rooney Mara, Al Pacino, Jane Fonda og Idris Elba på nominasjonslista, som tar for seg både filmer og tv-serier.

Også svenske Alicia Vikander kan sikre seg Golden Globe-statuett. 27-åringen er nemlig nominert i kategorien «Beste skuespillerinne i en birolle i en film», for sin innsats i «Ex Machina».

Vikander er aktuell med åtte filmer i år, og nevnes som Oscar-kandidat.

GOLDEN GLOBE-NOMINERT: Svenske Alicia Vikander, som er aktuell med hele åtte filmer i år. Foto: Scanpix
GOLDEN GLOBE-NOMINERT: Svenske Alicia Vikander, som er aktuell med hele åtte filmer i år. Foto: Scanpix Vis mer

Jennifer Lawrence og Amy Schumer er blant kvinnene som konkurrer om prisen for «Beste skuespillerinne i en komedie- eller musikalfilm».

For sine roller i henholdsvis «The Revenant», «Steve Jobs» og «The Danish Girl» kan Leonardo DiCaprio, Michael Fassbender og Eddie Redmayne vinne prisen for «Beste skuespiller i en dramafilm».

I «The Danish Girl» portretterer Redmayne verdens første kjønnsopererte person - danske Lili Elbe. Les intervju med briten om rollen her.

Dramaseriene som kan vinne Golden Globe-statuett 10. januar til neste år er «Empire», «Game of Thrones», «Mr Robot», «Narcos» og «Outlander».

Netflix-serien «Narcos» er ny av året, og er basert på den sanne historien om narkokrigene i Colombia på 80-tallet.

«Game of Thrones» stiller på den andre siden av bokseringen, med hele fem sesonger under beltet. Serien har en trofast fanskare, og skaper stadig overskrifter med spekulasjoner rundt den kommende sesongen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media