Her er årets Golden Globe-nominerte

Aksel Hennie-film er gjenganger på nominasjonslista.

KAN VINNE PRESTISJEPRIS: Golden Globe-utdelingen hyller film og tv-serier fra året som har gått. I dag ble de nominerte offentliggjort, og på lista finner man «The Martian», med Aksel Hennie (til høyre) i en av rollene. Foto: 20th Century Fox
KAN VINNE PRESTISJEPRIS: Golden Globe-utdelingen hyller film og tv-serier fra året som har gått. I dag ble de nominerte offentliggjort, og på lista finner man «The Martian», med Aksel Hennie (til høyre) i en av rollene. Foto: 20th Century Fox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble de nominerte til neste års Golden Globe-utdeling offentliggjort, og blant gjengangerne er filmene «Steve Jobs» og «The Danish Girl», og tv-serien «Fargo».

Storfilmen «The Martian», med norske Aksel Hennie i en av rollene, er nominert i «Beste film - komedie eller musikal»-klassen, melder BBC.

Hovedrolleinnehaver Matt Damon er i tillegg nominert til «Beste skuespiller i en komedie- eller musikalfilm», og filmens regissør Ridley Scott er blant dem som konkurrerer om tittelen «Beste regissør».

Det er ikke bare nominasjonskomiteen bak Golden Globe som har latt seg imponere av «The Martian». Nylig avslørte president Barack Obama at det er hans favorittfilm fra 2015.

I tillegg er kjente fjes som Lady Gaga, Felicity Huffman, Queen Latifah, Rooney Mara, Al Pacino, Jane Fonda og Idris Elba på nominasjonslista, som tar for seg både filmer og tv-serier.

Også svenske Alicia Vikander kan sikre seg Golden Globe-statuett. 27-åringen er nemlig nominert i kategorien «Beste skuespillerinne i en birolle i en film», for sin innsats i «Ex Machina».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer