NOMINERT: Hermann Sabado (t.h) er nominert til beste mannlige hovedrolle for tolkningen av den døende Prior Walter i Nationaltheatrets «Engler i Amerika» - her sammen med Bartek Kaminski. Foto: Anders Grønneberg
NOMINERT: Hermann Sabado (t.h) er nominert til beste mannlige hovedrolle for tolkningen av den døende Prior Walter i Nationaltheatrets «Engler i Amerika» - her sammen med Bartek Kaminski. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Heddaprisen 2018

Her er årets «Hedda»-nominasjoner

Amerikanske aids-engler mot vittige mormonere.

Årets «Hedda»-batalje står mellom Nationaltheatret og Det Norske Teatret, to av de største institusjonsteatrene.

Teatersuksessene «The Book of Mormon» og «Engler i Amerika» har begge fått fire «Hedda»-nominasjoner.

Teatersnakkis

I dag, tirsdag, kl. 11.30 ble Hedda-nominasjonene offentliggjort på en pressekonferanse på Oslo Nye Teater. Flere av de nominerte skuespillerne var til stede.

Den store teatersnakkisen i fjor og i år har vært suksessen «The Book of Mormon».

Den elleville musikalen er til nå nominert til hele fire priser, hvorav Kristoffer Olsen for beste mannlige skuespiller/hovedrolle for rollen som Arnold Cunningham.

Monsterforestilling

Årets monsterforestilling, både målt i antall øyne på terningen og i lengde, «Engler i Amerika», får også fire nominasjoner. Forestillingen er delt i to, «Tusenårsriket nærmer seg» og «Perestrojka».

Samlet spilletid er vel sju timer. Den er blitt spilt flere lørdager i sin helhet, fra kl. 13 til kl. 22, inkludert flere pauser.

Hermann Sabado er nominert til beste mannlige skuespiller/hovedrolle for rollen som Prior Walter i stykket av Tony Kushner. Regissør Marit Moum Aune er også nominert for beste regi.

Mann av huse

Til nå er det 152 389 som har kjøpt billetter til «The Book of Mormon». Det inkluderer forestillingene på Det Norske Teatret og Kilden i Kristiansand i perioden fra til sommeren 2019.

Til nå har 107 304 sett forestillingen.

«Engler i Amerika» synger på siste verset. Det er to doble forestillinger igjen, lørdag 9. og lørdag 16. juni.

- Vi er jo ennå ikke ferdigspilt, men så langt har over 20 000 sett forestillingen, sier informasjonssjef Øystein Hygen Christensen.

Heddadagene

Årets Heddadager, en teaterfestival i Oslo, starter fredag 8. juni og varer til søndag 17 juni, og det er den siste dagen i festivalen at Heddaprisene deles ut.

Heddadagene arrangeres for andre gang denne forsommeren.

Heddadagene er en festival som samler scenekunst fra hele Norge til ei uke med forestillinger, arrangementer og fagprogram i Oslo. Festivalen skal vise et tverrsnitt av bredden og mangfoldet som finnes i norsk scenekunst i dag.