«Maskorama» sesong 2:

Her er årets hint

Sesong 2 av «Maskorama» er endelig i gang. Dagbladet samler her oversikten over alle hintene som kommer om årets deltakere.

MASKORAMA: Den svenske sangeren Pernilla Wahlgren deler tips om hvordan man skal gjette deltakerne i «Maskorama». Video: Jenny Emilie Aas. Reporter: Jenny Emilie Aas / Vegard Krüger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter nesten et års pause er det i kveld endelig klart for sesong to av Norges kanskje villeste gjettelek «Maskorama». Åtte nye kjendiser skjuler seg bak maskene. Hver uke må deltakeren med færrest stemmer avmaskes og forlate «Maskorama».

Gjettinga ser allerede ut til å være i full gang, spesielt på sosiale medier.

Her oppsummerer Dagbladet alle hintene som kommer om årets deltakere, for at det skal bli lettere for deg å gjette deg fram til hvilken kjendis som skjuler seg bak maskene.

Under premieren 6. november framførte deltakerne låter som gjorde seerne litt bedre kjent med karakterene. I andre episode sang de maskerte deltakerne sine favorittlåter.

Nå er de seks gjenværende deltakerne tilbake på «Maskorama»-scenen med låter som overrasker. I tillegg har de med seg fysiske gjenstander som hint til dommerpanelet. Noe som også kan være verdt å huske på er at årets kostymer også bringer med seg hint.

OBS: Denne artikkelen inneholder spoiler om hvilke deltakere som røk ut i første og andre episode.

Her kan du se Dagbladets «Maskorama»-spesial.

- EXCITED! Detektiv Jan Thomas er i fyr og flamme over den nye sesongen av Maskorama på NRK. Reporter: Celina Morken. Video: Steffen Pettersen Vis mer

«Snømonsteret»

Episode 1

«Snømonsteret» har belte med stjerne og hatt på hodet med snøfnugg på. Den har åtte tenner - seks nede og to oppe, og snøfnugg på både drakta og beltet.

«Snømonsteret» er lidenskapelig opptatt av det hen driver med og er heldig som får jobbe med noe den elsker.

«Snømonsteret» framfører «Into The unknown» av Idina Menzel, kjent fra filmen «Frozen».

Jan Thomas gjetter at Emil Solli Tangen skjuler seg bak maska, mens Marion Ravn gjetter Ole Klemetsen. Nicolay Ramm gjetter Åge Sten Nilsen.

SNØMONSTERET: Foto: Tonje Bergmo/NRK
SNØMONSTERET: Foto: Tonje Bergmo/NRK Vis mer

Episode 2

«Snømonsteret» holder kulden med puslespill i en iskrembutikk og snakker om det å være «toppen av perfeksjon». Snømonsteret forteller at de har latt seg lokke inn i et bur og forteller de var mer glad i oppmerksomhet før enn nå.

I kveld imponerer «Snømonsteret» dommerpanelet med «Leave The Door Open» av Silk Sonic.

Marion Ravn gjetter at Matoma skjuler seg bak masken. Jan Thomas lander på Petter Northug og Nicolay Ramm tror det er Espen Grotheim.

Marion Ravn tror Matoma kan skjule seg bak den iskalde masken. Jan Thomas lander på Petter Northug og Nicolay Ramm tror det er Espen Grjotheim.

Episode 3

«Snømonsteret» er tilbake på scenen i en hatt. De sier de kjenner mange navn som har blitt gjettet ganske godt. «Snømonsteret» tar denne gang turen fra issjappa til skogen og sier de liker å samarbeide med folk, men har vært ute i vinternatta før. Til dommerne har «Snømonsteret» tatt med seg en spåkopp. I den står det «no more compromises», noen datoer i mai og geometriske figurer.

Denne gangen slår «Snømonsteret» seg løs på scenen med «Grace Kelly» av Mika til storskryt fra dommerne.

Jan Thomas tror det er Didrik Solli Tangen. Marion Ravn har på følelsen at det er Kåre Conradi som er «Snømonsteret», mens Nicolay Ramm gjetter at det er Tommy Fredvang.

«Frosken»

Episode 1

«Frosken» snakker engelsk, og forteller andres historie. I kveld skal den fortelle sin egen. Den gikk om bord for lenge siden på et av verdens mest berømte skip, idet det seilte forbi kysten deres.

På et maleri som vises i hintene kan det se ut som et amerikansk flagg vises. Millioner samlet seg for å følge «Froskens» reise, og «Frosken» får fortsatt brev fra folk som ber «Frosken» om et selvportrett. Den har også brukt en god del hatter opp gjennom åra. Hen tviler på at noen vil mistenke at hen står på scenen i kveld.

SLAKT: Detektivpanelet digga det, men froskens opptreden får slakt av Dagbladets anmelder. Video: NRK Vis mer

«Frosken» framfører «Should I stay or should I go» av The Clash.

Marion Ravn tror det er en som holder på med fotball i Skottland. Hun tror også det grønne i drakta hinter til fotball. Hun endrer derimot mening, og går for eventyrer Samuel Massie.

Nicolay Ramm tror det er en gøyal type som har drevet med fotball. Ramm tror Bernt Hulsker skjuler seg bak.

Jan Thomas går i en litt annen retning, og gjetter Bjørn Eidsvåg.

«Frosken» var den som trakk det korteste strået i premieren, og måtte dermed avmaskes og forlate Maskorama. «Frosken» viste seg å være Arve Juritzen.

- Jeg er veldig lei meg for at jeg ikke får være med lenger, for dette har vært så gøy, sa han fra scenen.

RØK UT: «Frosken» trakk det korteste strået i premieren av «Maskorama.» Det viste seg å være forlegger Arve Juritzen som skjulte seg bak maska. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
RØK UT: «Frosken» trakk det korteste strået i premieren av «Maskorama.» Det viste seg å være forlegger Arve Juritzen som skjulte seg bak maska. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

«Nøkken»

Episode 1

«Nøkken» viser seg ved mørkets frambrudd, men er mørkredd, og er i skogen. Hen kommer fram for selskapets skyld, men er litt lettskremt. «Nøkken» setter likevel alltid pris på en hyggelig invitasjon og godt selskap. Å opptre i «Maskorama» er utenfor «Nøkkens» komfortsone.

«Nøkken» framfører «Human» av Rag`n Bone Man.

Marion Ravn gjetter på eventyrer og programleder Cecilie Skog. Nicolay Ramm tror det er danser Mona Berntsen. Jan Thomas tror det er Maria Mena.

NØKKEN: Foto: Tonje Bergmo/NRK
NØKKEN: Foto: Tonje Bergmo/NRK Vis mer

Episode 2

«Nøkken» forteller om sitt reise ut av mørket og inn i rampelyset. De er glad i glitter og glamour med et glass vin i hånda, likevel sier «Nøkken» at hen trives best ved vannkanten. I tillegg liker Nøkken forandring og i kveld føler «Nøkken» de ble født på ny.

Med lys på drakta framfører «Nøkken» Whitney Hustons «I Have Nothing».

Nicolay Ramm sikter på brevet med Luxemburg på konvolutten og tror «Nøkken» er Pia Haraldsen, som har vært sammen med arvestorhertug Guillaume av Luxemburg. Jan Thomas mener «Nøkken» er Unni Lindell og Marion Ravn tror det er Margaret Berger.

Programleder Silje Nordnes gir dommerpanelet et siste hint fra «Maskorama»-podkasten, nemlig at« Nøkken» har gitt podkasten et sverd.

Episode 3

Den mystiske «Nøkken» ankommer scenen i et langt slør og sitter igjen ved sitt tjern. De har gått igjennom mange forandringer for å bli den beste versjonen av seg selv. Vi ser både en fugl og en hest på «Nøkkens» gule telt, og en hvit limo kjøre langs landeveien.

Gjenstanden «Nøkken» har med seg til dommerne er batteridrevede julelys.

I kveld framfører «Nøkken» «Creme de la Creme» av Kamelen.

Jan Thomas tipper at «Nøkken» er Alexandra Joner, Marion Ravn gjetter Iselin Guttormsen og Nicolay Ramm tror Aurora Gude gjemmer seg under drakta.

«Heldiggrisen»

Episode 1

«Heldiggrisen» har sørlandsdialekt, men den kan også være skapt for å lure panelet og publikum.

«Heldiggrisen» tørker støv av et bilde av Ibsen. «Heldiggrisen» sier hen har gjort så godt de kan for å sette spor. Det er altså verdt å merke seg bruken av «de», og gjette på hva det kan hinte til.

«Heldiggrisen» håper og tror at «vi» er en hyggelig og omgjengelig gris som er gavmild og gjestfri. «Heldiggrisen» liker å by på seg selv.

I «Maskorama» framfører «Heldiggrisen» «Money Money, Money» av Abba.

Nicolay Ramm tror hans navnebror Nicolay Tangen skjuler seg bak maska, mens Jan Thomas gjetter Petter Stordalen. Marion Ravn gjetter Svein Østvik, bedre kjent som «Charter Svein».

UHELDIGGRIS: «Heldiggrisen» røk ut denne uken. Som dommer Marion Ravn trodde var det Christian Ringnes som viste seg å være bak maska. Foto: Tonje Bergmo/NRK
UHELDIGGRIS: «Heldiggrisen» røk ut denne uken. Som dommer Marion Ravn trodde var det Christian Ringnes som viste seg å være bak maska. Foto: Tonje Bergmo/NRK Vis mer

Episode 2

«Heldiggrisen» er en livsnyter. Denne uka spiller «Heldiggrisen» brettspillet «Millionær» og sier de ble født inn i en heldig familie og bare har blitt heldigere. De elsker østers, men har ikke greid å få samme gleden av sjømaten etter å ha spist hundre stykker i en spisekonkurranse.

I ukas episode synger «Heldiggrisen» klassikeren «Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini» av Brian Hyland.

HELDIGGRISEN: Her fjerner «Heldiggrisen» masken i Maskorama 13. november 2021. Video: NRK Vis mer

Både Nicolay Ramm og Marion Ravn tipper Heldiggrisen er i den eldre garde. Ramm gjetter på Idar Vollvik og Ravn har lagt merket til ølet og tror «Heldiggrisen» må være Christian Ringnes. Jan Thomas går helt i andre enden av aldersskalaen og tipper på Even Kvam.

Til slutt var det «Heldiggrisen» som måtte ta av seg maska denne uka. Marion Ravn traff denne gangen spikeren på hodet.«Heldiggrisen» var nemlig øl-millionæren Christian Ringnes.

AVSLØRT: Christian Ringnes er lykkelig over å være avslørt som heldiggrisen i årets Maskorama. Vis mer

- Det var moro, men jeg er veldig glad for at jeg er ferdig med det her. Jeg er tonedøv og jeg har en takt som et step foran alle andre. Det var på tide at jeg var ute av dette, sier Ringnes etter avmaskingen.

Ringnes forteller programleder Silje Nordnes at gleden var på hans side, men sier en slik opptreden fra hans side aldri vil skje igjen.

«Dragen»

Episode 1

Selv om det er få geologiske spor, har «Dragen» likevel etterlatt et ettermæle i historier og sagn.

«Dragen» tilbrakte mye av barndommen i grotta. Et sjakkbrett med flere figurer på vises også i hintpakka.

- Du kan gjerne kalle det et comeback, selv om jeg ikke ville kalt det akkurat det, sier «Dragen».

«Dragen» framfører «I Wanna Be Your Slave» av Måneskin.

Jan Thomas hadde litt tro på sin gode venn Einar Tørnquist, men gikk til slutt for Alex Rosen. Marion Ravn gikk for Hank von Helvete, mens Nicolay Ramm gikk for sjakkspiller Magnus Carlsen.

DRAGEN: Foto: Tonje Bergmo/NRK
DRAGEN: Foto: Tonje Bergmo/NRK Vis mer

Episode 2

«Dragen» er tilbake i grotta med tallet 23 på veggen og et egg i hånda, og forteller om all kunnskapen hen har tatt med seg hjem. Dette er ikke første gangen «Dragen» har vært med på show, og mange vil kalle hen en luring.

Denne gangen framfører Dragen «Look What You Made Me Do» av Taylor Swift.

Nicolay Ramm tror det kan være en kvinne og gjetter Gry Jannicke Jarlum, Marion Ravn sier det må være Emil Meek, og Jan Thomas tror «Dragen» er Herman Tømmerås.

Episode 3

I kveld kommer «Dragen» inn med vinger. «Dragen» sier de etter kort tid ikke bare ble invitert til fest, men ble større en festen selv. De har funnet en plass de aldri skulle trodd de ville finne, forteller de mens de sitter og tryller. «Dragen» har med seg et lite, lilla neshorn som dagens fysiske hint.

«Dragen» framfører -adjektiv om sang- «Rise Like a Phoenix» av den tidligere Eurovision-vinneren Conchita Wurst.

Marion Ravn mener Victor Sotberg er «Dragen». Etter den rørende opptredenen setter Jan Thomas pengene på Atle Pettersen, og Nicolay Ramm gjetter at Marianne Antonsen skjuler seg bak maska.

«Havfruen»

Episode 1

Med «Havfuren» får seerne bare se toppen av isfjellet, den delen av «Havfruen» som bare hen selv kan avse, sier «Havfruen». Hen beskriver seg selv som halvt fisk og halvt menneske. «Havfruen» har ingen frykt for å gå i dybden, men stor frykt for å leve et liv på overflaten.

«Havfruen» framfører «Sparkling Diamonds» av Nicole Kidman.

Marion Ravn tror det er Birgit Skarstein, mens Nicolay Ramm holder en knapp på Marit Larsen. Jan Thomas gjetter Agnete.

HAVFRUEN: Foto: Tonje Bergmo/NRK
HAVFRUEN: Foto: Tonje Bergmo/NRK Vis mer

Episode 2

Havfruen sitter denne gang på en trone, veiver med det norske flagget og viser til tallet 69. Hen sier hen er vant med spekulasjoner og er kjent fra flere scener, men at denne er helt ny.

Havfruen framfører denne gangen «How Far I'll Go» av Alessia Cara og Nora Gjestvang.

Jan Thomas mener det er «Norsk royalty», Sissel Kyrkjebø. Nicolay Ramm tror det er Nora Foss Aljabri og Marion Ravn gjetter Lene Nystrøm fra «Aqua».

Episode 3

«Havfruen» sitter atter en gang inn på sin trone. De har ikke alltid følt seg tilpass i verden, og ofte følt seg som både en fisk på land og en dråpe i havet. «Havfruen» har med seg en pose glitter som hint til dommerpanelet. I posen ligger en lapp med autografer fra store navn, blant annet Frank Ocean.

Programleder i «Maskorama»-podkasten, Sarah Natasha Melbye avslører at hun fikk et postkort fra havfruen under ukas innspilling med ordene «miksmaks».

«Havfruen» reiser seg for første gag og slår seg løs med dans mens de synger «Strong Enough» av Cher.

GIKK UT: Denne gang viste Havfruen seg for å være Haddy N'jie. Foto: NRK
GIKK UT: Denne gang viste Havfruen seg for å være Haddy N'jie. Foto: NRK Vis mer

Jan Thomas gjetter denne gang at Kevin Vågnes skjuler seg bak maska, og både Nicolay Ramm og Marion Ravn er sikre på «Havfruen» er artisten Haddy N'jie.

Denne gangen ble det «Havfruen» som måtte av med maska. Både Marion Ravn og Nicolay Ramm traff helt riktig, for Havfruen var nemlig Haddy N'jie.

«Nissen»

Episode 1

«Nissen» har nordlandsdialekt. «Nissen» sier det finnes mange type nisser. «Fjøsnisser», «fjompenisse», «rødnisser» også videre. «Nissen» i «Maskorama» er, ifølge seg selv, den kuleste av dem alle, men sånn har det ikke alltid vært. Til slutt knakk «Nissen» nissekoden, og store dører åpna seg.

«Nissen» synger «SexyBack» av Justin Timberlake.

Av panelet får «Nissen» tilbakemeldinger om sterkt fotarbeid. Marion Ravn tror dialekten ikke er ekte. Silje Nordnes, som selv er fra Nord-Norge, mistenker at dialekten ikke er ekte.

NISSEN: Foto: Tonje Bergmo/NRK
NISSEN: Foto: Tonje Bergmo/NRK Vis mer

Episode 2

Denne gangen kommer «Nissen» inn på scenen med en pakke til programleder Silje Nordnes. «Nissen» har blitt kalt mange navn og viser til ulike maskiner på sitt verksted. Pakken, som viser seg å være en gardintrapp er «Nissens» symbol på høydene ingen trodde hen skulle nå.

Med tallet 23 på skjorta framfører «Nissen» sangen «Hey Ya!» av Outkast på scenen.

Hintene kaster Ramm av forrige ukes spor. Nå tror han «Nissen» er Henrik Elvestad. Ravn tenker det kan være Stian Blipp som skjuler seg bak maska og Jan Thomas mener «Nissen» er Sondre Justad.

Episode 3

«Nissen» går opp en liten bakke med skistaver i hendene og sier de trives best med nisseungene sine, som også dukker opp i bildet. «Nissen» har i dag med seg en gavepakke til dommerne. I pakken er ei bok, «Kjell Aukrusts Verden».

«Nissen» framfører «I Like to Move It» av Will. I. Am.

Denne gang tror Jan Thomas det er Tommy Sharif, Nicolay Ramm mener det må være Erik Alfred Tesaker og Marion Ravn gjetter at «Nissen» er Petter Skjerven.

«Bamsen»

Episode 1

«Bamsen» har ikke alltid vært førstevalget blant lekene i lekekassa, og kjenner nok litt på det. Men den elsker å gi trøst og oppmuntring. «Bamsen» skryter ikke og har ikke det mest prangende utsende. Men kanskje bor det mer i «Bamsen» enn det som synes ved første blikk

«Bamsen» har røde hjerter på skjerfet som vaier i lufta. Fargene rødt, hvitt og gull er representert på skjerfet. Bamsen holder en annen bamse i hånda.

Bamsen synger «Shake it Off» av Taylor Swift.

Anita Hegerland, sier Jan Thomas. Nicolay Ramm tror det er Margrethe Røed.

BAMSEN: Foto: Tonje Bergmo/NRK
BAMSEN: Foto: Tonje Bergmo/NRK Vis mer

Episode 2

«Bamsen» viser fram lekene sine og danser med en liten bamse. På «Bamsens» rom ser vi både tog og vekteruniform. De har vært på en reise og opplevd det rareste av steder, men har ikke alltid hatt billett hele veien til endestasjonen. Likevel har «Bamsen» lært å aldri gi opp sin store drøm.

Denne uka bytter «Bamsen» ut pysjen med en superheltdrakt og framfører «Roar» av Katy Perry.

Imponert over stemmen lener dommerpanelet mot sangere. Nicolay Ramm tror «Bamsen» er Adelén, Marion Ravn gjetter på bloggeren Emilie «Voe» Nereng og Jan Thomas tror dette er Leah Behn.

Episode 3

«Bamsen» har byttet ut superheltkappen med skinnvest. De elsker å reise og pusler et norgeskart. «Bamsen» går ut av et hus med «Veggli» på skiltet. De kjører forbi en statue av St. Olav. Dagens hint til dommerpanelet fra «Bamsen» er en blå Tamagochi.

I kveld framfører «Bamsen» 80-talls hitten «Living On a Prayer» av Bon Jovi.

«Bamsen» imponerer atter en gang dommerpanelet med stemmen. Jan Thomas mener Sandra Lyng er kvinnen bak maska, Nicolay Ramm går i retning artist og gjetter Ingeborg Walther og Marion Ravn tipper det er Nora Foss Al-Jabri.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer