Her er årets julefilmer

Annen juledag er fortsatt en av årets store kinodager, og kinematografene byr på en ganske variert meny i år også. Den har noe for folk i alle aldere og for enhver smak - fra spenning med Michael Douglas og i «Spillet» til Lars von Triers absurde komikk i «Riket 2».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En enslig norsk film står på plakaten: Trygve Allister Diesens debut «Mørkets øy» med danske Sofie Gråbøl og Paul Ottar Haga .

«Spillet» er signert «Seven»-regissør David Fincher , som i alle fall burde garantere en original tilnærming til historien om en kontrollfreak av en forretningsmann ( Douglas ), som mottar en gave av broren ( Penn ) og vikles inn i et spill på liv og død.

Sean Penn finner vi igjen i en annen julepremiere; Nick Cassavetes' «She's so Lovely», hvor han spiller mot John Travolta og sin kone, Robin Wright Penn , i et drama om en mann som løslates og finner at fruen har tatt seg en ny mann.

Taiwanske Ang Lee («Bryllupsnatten», «Fornuft og følelser») er ansvarlig for «Ice Storm» med Sigourney Weaver og Kevin Kline , en film med et kritisk blikk på den frilynte seksualmoralen i kjølvannet av hippiekulturens USA.

For barn

Så litt for barna og familien. Steve Barron , som en gang ble aldri så lite berømt for a-has «Take On Me»-video, har filmatisert velkjente og kjære «Pinocchios fantastiske eventyr», som får norsk tale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer