Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er årets MGP-artister

«Paradise»-deltaker, danseband, nykommere og veteraner.

VARIERT DELTAKERLISTE: Årets Melodi Grand Prix-artister ble presentert på Marienlyst onsdag formiddag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VARIERT DELTAKERLISTE: Årets Melodi Grand Prix-artister ble presentert på Marienlyst onsdag formiddag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

MARIENLYST/OSLO (Dagbladet): En ny runde av det folkekjære musikkprogrammet Melodi Grand Prix, eller Eurovision Song Contest, nærmer seg med stormskritt.

I dag ble artistene som skal konkurrere om å bli Norges bidrag til Eurovision Song Contest i offentliggjort, og her finnes det noe for enhver smak.

Både MGP-veteraner og nykommere vil dukke opp i Oslo Spekrum i mars. Det vil også et danseband og en tidligere «Paradise Hotel»-deltaker.

Omdiskutert serie Den populære duoen Staysman & Lazz, bestående av Stian Thorbjørnsen og Lasse Jensen, skal nemlig delta i MGP med låta «En godt stekt pizza». Førstnevnte var en del av den utskjelte realityserien «Paradise Hotel» i 2012.

- Vi skal lage bygdefest i Spektrum, sa Thorbjørnsen under presentasjonen.

Også dansebandet Contrazt fra Solør i Hedmark skal delta, tillegg til Erlend Bratland, som har vært borte fra rampelyset de siste åra. Artisten fikk sitt gjennombrudd gjennom «Norske talenter» i 2008.

- Dette er på en måte comebacket, jeg har jobbet meg litt oppover den siste tida, men dette kommer til å smelle skikkelig. Det er en diger mulighet, og jeg tror det vil bli helt fantastisk, sier Bratland til Dagbladet.

Artisten gleder seg til å børste støvet av gamle kunster.

- Man glemmer ikke hvordan det er å stå på en scene, det kommer tilbake med en gang.

Også tidligere «Idol»-vinner Jenny Langlo gjør comeback i årets Melodi Grand Prix.

Elisabeth «Bettan» Andreassen er tilbake i MPG 30 år etter at Norge vant sin første seier med Bobbysocks. Hun skal opptre med låta «All Over The Word» sammen med Tor Endresen - nok et kjent fjes fra MGP-scena.

Den hittil ukjente artisten Ira Konstantinidis (17) er en av årets nykommere. Hun opptrer med låta «We Don't Worry».

• Se komplett liste over alle bidrag i faktaboks.

- Veldig folkelig Journalist og musikkanmelder i Dagbladet, Sigrid Hvidsten, synes årets artistutvalg er en gledelig overraskende. Hun mener det er et veldig spenn i årets låter, og at de vil favne flere enn i fjor.

- I fjor var det litt for mange like låter, mens i år ser vi en gjeng som jeg mener er nøye utvalgt til å glede hele familien. Og det er jo et av poengene med MGP. Disse vil nok nå både den yngre garde, foreldre og besteforeldre, sier Hvidsten til Dagbladet.

Hun har bare hørt korte snutter av låtene, håper de holder samme nivå som utvalget av artister.

- Å sette sammen dette er en kunst. Man må ha glam, folkelighet, ting som overrasker og pusher grensene for hva som er tradisjon. I år får vi det folkeligste av det folkelige med Bettan og Tor Endresen, men også avanserte hitlåter. Det er også veldig artig å se Erlend Bratland som voksen.

Henter inn originalt konsept I november ble det kjent at NRK har valgt å gå tilbake til sitt originale Melodi Grand Prix-konsept. Det betyr at delfinalene, som har en vært en del av utvelgelsesprosessen til Norges Eurovision Song Contest-deltakelse siden 2006, droppes. 

I stedet arrangerer kanalen én enkel finale i mars med elleve deltakende melodier, der Kringkastingsorkesteret tar del i festen.

Silya Nymoen og Kåre Magnus Bergh er årets MGP-verter.

Vinneren av årets finalerunde skal representere Norge i Eurovision Song Contest, som arrangeres for 60. gang i år. Festen finner sted i Østerrikes hovedstad Wien i mai, etter at østerrikske Conchita gikk av med seieren i fjor.