Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er årets største filmflopper

Stjernespekkede Hollywood-filmer topper lista.

FILMKALKUNER: Hollywood-filmene  «The Big Wedding», «The Fifth Estate» og «Bullet to the Head» topper Forbes liste over årets største filmkalkuner. Foto: Filmweb
FILMKALKUNER: Hollywood-filmene «The Big Wedding», «The Fifth Estate» og «Bullet to the Head» topper Forbes liste over årets største filmkalkuner. Foto: Filmweb Vis mer

(Dagbladet): Nylig slapp tidsskriftet Forbes sin liste over årets største filmkalkuner, og det det ble den mye omtalte filmen om Julian Assange, «The Fifth Estate», som stakk av med førsteplassen.

Filmen er regissert av den Oscar-vinnende Bill Condon, og har stjerna Benedict Cumberbatch i hovedrollen. Tross disse gode forutsetningene er «The Fifth Estate» den Hollywood-filmen i år som har tjent minst penger i forhold til budsjett.

Lavt billettsalg Det kostet 170 millioner norske kroner å produsere «The Fifth Estate», og med dårlige anmeldelser og få solgte kinobilletter har filmen ifølge Fobes kun tjent inn 21 prosent av sitt produksjonsbudsjett.

Også her til lands har interessen for filmen om Julian Assanges liv vært laber. Filmen hadde premiere i helgen og med 594 solgte billetter havner den på plass nummer 21 på den norske kinotoppen.

Dagbladets anmelder gav «The Fifth Estate», eller «Den femte statsmakt» som filmen heter på norsk, terningkast tre.

Stallone-flopp Andreplassen over de minst innbringende Hollywoodfilmene i år går til Sylvester Stallone-filmen «Bullet to the Head», som hadde 152 millioner kroner i produksjonsbudsjett, men kun har fått inn 54 millioner i billettinntekter.

«Bullet to the Head» hadde premiere i april i år, og fikk terningkast to av Dagbladets anmelder, som blant annet skrev dette om filmen:

«Stallone vandrer gjennom det hele som om han er på vei til banken for å heve sitt honorar, og ser om mulig enda mindre interessert ut enn vanlig. Ingen liten bragd, bare det. Nei, dette er sløvt venstrehåndsarbeid, rik på ytre action, men fattig på spenning.»

Her er resten av Forbes topp ti-liste:

3. «Paranoia» med blant andre Harrison Ford og Gary Oldman på rollelista kostet 213 millioner å spille inn, men tjente kun 82 millioner kroner på billettsalg.

4. «Parker» har Jennifer Lopez i hovedrollen. Filmen tjente kun inn 49 prosent av budsjettet.

5. «Broken City»

6. «Battle of the Year»

7. «Getaway»

8. «Peeples»

9. «RIPD»

10. «The Big Wedding»