Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er Arne på sporet av VM-gull

RAMSAU (Dagbladet): Slik har du aldri sett Arne Hjeltnes før. TV2s programleder går opp gullsporet for Bjørn Dæhlie foran dagens 10-kilometer.

Dæhlie og Alsgaard er sikret gode skispor under dagens 10-kilometer. Det kan TV2s wonderboy, Arne Hjeltnes, garantere.

Han har nemlig testet løypa, sammen med Dagbladet. Turen ble en «Gutta-på-tur-light-opplevelse».

Én time og tjue minutter ble idealtida da det utradisjonelle testteamet sjekket 10-kilometerløypa i øsende regnvær Ramsau i går.

Dæhlie bruker femti minutter mindre.

- Dette er første gangen jeg har hatt på meg ski her i Ramsau, sier Arne, mens han med kraftige dobbelttak forlater skistadionet.

Testet og godkjent

Det er ikke en eneste tilskuer å se, men i tankene maner vi fram jubelbruset fra 4000 tilskuere.

I den første motbakken blir Arne Hjeltnes avslørt. Swix' universalvoks holder ikke. Vennskapet med sambygdingen Per Knut Aaland (landslagets smøreekspert) hjelper ikke i dag. Per Knut er opptatt med viktigere ting, og Hjeltnes er overlatt til seg selv.

Vi prøvde hele runden i alpelandets dype skoger, kjent sugende klissvåt snø, sleit i motbakkene de tre første kilometerne, jublet over unnabakkene fra tre til fire kilometer, og spist matpakka på fem. De fem siste ble en diffus opplevelse av tett granskog og kafeer som dukket opp fra intet.

Sjanseløs Dæhlie

- Med disse bakglatte skiene hadde ikke Dæhlie hatt noen medaljesjanse i dag, medgir Hjeltnes, og kaster blikket bekymret opp mot de hardeste stigningene.

- Inger Helene Nybråten lånte meg skistavene sine. De koster over 2000 kroner. Det er utrolig. Dyrere enn skiene mine, stønner Hjeltnes, som sliter med å få festet håndleddsreima.

Men så går det i orden, og den sprudlende programlederen, som på kveldstid bestyrer TV2s «Ramsau Rundfunk», får fart på skia.

- Dette går jo fint, gliser han. - Jeg går litt på ski hjemme også. Det blir gjerne sammen med jentene mine ved svigerforeldrenes hytte på Beito. Det blir ikke så raske turer, men det passer meg fint.

Telemarkssvinger

400 meter fra mål er skiene tomme for smøring. Da bryter Hjeltnes reglementet for klassisk skigåing og skøyter opp brua, før han hiver seg utfor kanten på andre sida. Midt i bakken tar han et par telemarkssvinger og er i storslag.

- Det er egentlig telemark jeg liker best, roper Hjeltnes, rød i kinna og varm i trøya.

GULLGUTT: TV 2s stjernereporter Arne Hjeltness ofrer alt når han tester VM-løypene for Bjørn Dæhlie & Co.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media