Her er barnas favorittbok

10 000 skoleelever valgte grøsser.

BARNEBOKPRIS: Ingunn Aamot mottok i dag Arks barnebokpris av prisutdeler Anniken Huitfeldt. Foto: ARK
BARNEBOKPRIS: Ingunn Aamot mottok i dag Arks barnebokpris av prisutdeler Anniken Huitfeldt. Foto: ARKVis mer

(Dagbladet): For aller første gang har norske barn valgt en kvinnelig forfatter som mottaker av Arks barnebokpris.

Ingunn Aamodt fikk i dag prisen for grøsserboka «Dukken», som er en del av spenningsserien Marg og bein.

10 000 stemmer
Prisen ble delt ut av kulturminister Anniken Huitfeldt på et arrangement i Ark-butikken på Egertorget i Oslo.

Ark-prisen er lagt opp slik at skoleelever selv velger vinnerboka. 10 000 elever i 5. 6. og 7. klasse har vært med på å stemme i år.

- Vi vil at barna skal lyttes til og sette dagsorden, slik at utvalget av kvalitetslitteratur til barn og unge blir enda bedre, sier Bjørn Fredrik Drangsholt, kategoriansvarlig i Ark Bokhandel, i en pressemelding.

Mørke krefter
Aamodts bok var nominert av Ark-medarbeidere sammen med tidligere prisvinner Sigbjørn Mostues «Den siste magiker», Øystein Baches «Opp, ned... og litt til siden», Ingeborg Dybvigs «Nobelmysteriet» og Nina E. Grøntvedts «Hei, det er meg».

Vinnerboka handler om Eva, som arver ei dokke etter bestemoren sin. Etterhvert viser det seg at dokka er ei vodoo-dokke, og har mørke krefter.

Her er barnas favorittbok

Blant tidligere vinnere av Arks barnebokpris er Ruben Eliassens «Phenomena», Sigbjørn Mostues «Gravbøygen våkner» og Endre Lund Eriksens «En terrorist under senga».

Ingunn Aamodt er barnebokforfatter på heltid, og står blant annet bak de populære «Pulverheksa»-bøkene for småbarn, og ungdomsserien om «Marlena Evensen». Grøsserserien Marg og bein skriver hun sammen med forfatterkollegene Jon Ewo og Arne Svingen.