Her er barnebøkene du kan se fram til i høst

Doktor Proktor får hard konkurranse.

NY BESTSELGER? Jo Nesbøs fjerde bok om Doktor Proktor vil utvilsomt gjøre seg godt bemerket på salgslistene i høst. Men det er mange andre sterke navn på listene over sesongens nye barne- og ungdomsbøker.  

Foto: Lars Eivind Bones
NY BESTSELGER? Jo Nesbøs fjerde bok om Doktor Proktor vil utvilsomt gjøre seg godt bemerket på salgslistene i høst. Men det er mange andre sterke navn på listene over sesongens nye barne- og ungdomsbøker. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det like før bokhøsten sparkes i gang og effektivt bringer bokredaksjonene ut av sommerdvalen. Det gjelder ikke minst på barne- og ungdomsbokfronten.

Årets barnebokhøst kan bli svært spennende, skal vi dømme etter forlagenes utgivelseslister.

Vi tør tippe på høstens store bestselger allerede nå: I oktober, i god tid før julesalget, slipper Jo Nesbø bok nummer fire i sin elleville serie: «Doktor Proktor og det store gullrøveriet».

Det er ett av mange tilskudd til populære barnebokserier som kommer i høst. Bjørn Sortland har skrevet en ny bok i Kunstdetektivene-serien, «Mexico City-mysteriet». Jørn Lier Horst kommer med ny bok i sin krimserie for barn, «Maltesergåten».

Terje Torkildsen fikk Uprisen for bok nummer tre i Dystopia-serien, og i september kommer siste og fjerde bok. Amerikanske Jeff Kinney er dessuten klar med «En pingles dagbok 7», og Franscesca Simon med en ny «Rampete Robin»-bok.

Fantasyfansen får som vanlig mye å velge i, og i høst kommer mange etterlengtede andrebøker: Fjorårets vinner av Arks barnebokpris, Mari Moen Holsve, kommer med oppfølger til vinnerboka «Halvgudene», som får tittelen «Svart regn». Og «Percy Jackson»-forfatter Rick Riordan er klar med bok nummer to på norsk i sin nye serie om egyptisk mytologi, «Kanekrøniken».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer