Her er Benicio del Toro som varulv

Har hovedrollen i nyinnspillingen av «The Wolfman».

(Dagbladet.no): Dagbladet.no er i dag først ute i Norge med å vise den første traileren til nyinnspillingen av skrekkfilmklassikeren «The Wolfman».

I filmen som utspiller seg på 1880-tallet møter vi Lawrence Talbot, spilt av Oscar-vinner Benicio del Toro, som vender hjem til sin far, spilt av Anthony Hopkins, etter at hans bror har blitt funnet død under mystiske omstendigheter. En kveld Talbot er ute i skogen redder han en jente fra det han tror er en ulv, men blir i tumultene bitt av ulven. Han oppdager imidlertid fort at det ikke var noen vanlig ulv det var snakk om, og han forvandles kort tid etter til en blodstørst varulv.

Da originalen hadde premiere i 1941 ble den umiddelbart en gigantsuksess og ulvemannen var de neste årene med i en hel haug med oppfølgere, deriblant «Frankenstein meets the Wolf Man» fra 1943, «House of Frankenstein» fra 1944, «House of Dracula» og i komedien «Abbot and Costello meets Frankenstein».

Selv om originalen kanskje ikke har tålt tidens tann veldig godt, blant annet på grunn av sine noe klønete forvandlingsscener, ansees den fremdeles som en av de store inspirasjonskildene for skrekkfilmene som kom i årene etter.

Nyinnspillingen skal ha et budsjett på hele 85 millioner dollar, noe som ut i fra de få glimtene man får i traileren viser at de i det minste har fått råd til å gjøre Benicios forvandling fra menneske til ulvemenneske så troverdig som en slik forvandlig kan bli.

Filmen får premiere i Norge og resten av verden 12. februar neste år.

OSCAR-VINNER: Benicio del Toro har hovedrollen i nyinnspillingen av «The Wolfman». Foto: Javier Galeano/AP
OSCAR-VINNER: Benicio del Toro har hovedrollen i nyinnspillingen av «The Wolfman». Foto: Javier Galeano/AP Vis mer