Her er Black Debbaths nakenstunt

Kler av seg i protest mot skulpturpark på Ekeberg. Musikkvideo lansert i dag.

NAKENPROTEST: Slik poserer Lars Lønning (til venstre) og Egil Hegerberg for å illustrere den kommende skulpturparken på Ekeberg i sin siste video. Aslak Guttormsgard og Ole Petter Andreassen utgjør resten av bandet.
NAKENPROTEST: Slik poserer Lars Lønning (til venstre) og Egil Hegerberg for å illustrere den kommende skulpturparken på Ekeberg i sin siste video. Aslak Guttormsgard og Ole Petter Andreassen utgjør resten av bandet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spiss ørene! Det meningssterke, politiske tungrockbandet til humoristene Egil Hegerberg, Lars Lønning og Aslak Guttormsgard gjør comeback etter en pause på seks år.

Det skjer med en kraftfull protest mot den forlengst vedtatte kvinneskulpturparken som eiendomsrikingen Christian Ringnes skal etablere i Ekebergskogen i Oslo. I dag er musikkvideoen til låta «Nei til runkesti på Ekeberg» lagt ut på Youtube, og der poserer musikerne i Adams drakt blant trestammene.

- Vi gjorde det vakreste et rockeband kan gjøre. Vi kledde oss nakne for saken, sier vokalist og gitarist Lønning.

Lugubert - Selv om vi er menn og skulpturene til Ringnes skal forestille kvinner, er det ikke stor forskjell på kvinner og menn. Vi mener derfor at dette gir et godt inntrykk av hvor lugubert det kommer til å bli, sier han.

Lønning understreker at engasjementet for hovedstadens mest sentrumsnære skogområde er helt oppriktig ment. Selv om det kanskje kommer i seineste laget. På tross av alle protester er skulpturparken vedtatt, og begjæringer om utsettelse er forkastet. Trær er allerede hugget.

- Dette er den eneste ulempen med å bruke rock som diskusjonsform: En inkubasjonstid på et par år fra vi får en idé til CD'n er ute. Derfor har vi flere ganger kastet brannfakler inn i forlengst avsluttede debatter. Men det er aldri for seint å si at man er imot noe, mener Lars Lønning.

«Nei til runkesti på Ekeberg» blir også å finne på bandets sjette album, som får tittelen «Nå får det faenmeg være rock! Akademisk stonerrock» og kommer på nyåret.

Sutreballade Blant de andre låtene på skiva, finner vi låter om det lave nivået på norsk Bjørnson-forskning, et åpent brev til jusprofessor Jon Bing om hvorfor han ikke er mer engasjert mot datalagringsdirektivet, og flere låter om miljøvern.

En av dem tar til orde for å gjøre alle fly om til vindmøller og fjerne alle veier for å få bukt med biltrafikken.

- Samt en sang som tar et oppgjør med det norske folkets sutring, at vi har det så godt at vi må skape våre egne problemer. Det er en sytende ballade om folk som syter og lager ballade, sier Lønning.

Gruppa legger naturligvis ut på landeveien i forbindelse med albumslippet, og besøker rockescener fra Kvinesdal til Tromsø.

Her kan du se Black Debbath i 2013

17.01: Hulen, Bergen
18.01: Folken, Stavanger
19.01: Harvest, Kvinesdal
24.01: Seb´s Hotel, Hamar
25.01: Rockefeller, Oslo
26.01: Total, Tønsberg
01.02: Glada Anka, Karlstad
02.02: Energimølla, Kongsberg
28.02: Driv, Tromsø
01.03: UKM, Tromsø
02.03: Byscenen, Trondheim
14.03: Scene 37, Horten
15.03: Union Scene, Drammen
16.03: RIP Sort & Blå Scene, Porsgrunn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer