Her er Black Debbaths nakenstunt

Kler av seg i protest mot skulpturpark på Ekeberg. Musikkvideo lansert i dag.

NAKENPROTEST: Slik poserer Lars Lønning (til venstre) og Egil Hegerberg for å illustrere den kommende skulpturparken på Ekeberg i sin siste video. Aslak Guttormsgard og Ole Petter Andreassen utgjør resten av bandet.
NAKENPROTEST: Slik poserer Lars Lønning (til venstre) og Egil Hegerberg for å illustrere den kommende skulpturparken på Ekeberg i sin siste video. Aslak Guttormsgard og Ole Petter Andreassen utgjør resten av bandet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spiss ørene! Det meningssterke, politiske tungrockbandet til humoristene Egil Hegerberg, Lars Lønning og Aslak Guttormsgard gjør comeback etter en pause på seks år.

Det skjer med en kraftfull protest mot den forlengst vedtatte kvinneskulpturparken som eiendomsrikingen Christian Ringnes skal etablere i Ekebergskogen i Oslo. I dag er musikkvideoen til låta «Nei til runkesti på Ekeberg» lagt ut på Youtube, og der poserer musikerne i Adams drakt blant trestammene.

- Vi gjorde det vakreste et rockeband kan gjøre. Vi kledde oss nakne for saken, sier vokalist og gitarist Lønning.

Lugubert - Selv om vi er menn og skulpturene til Ringnes skal forestille kvinner, er det ikke stor forskjell på kvinner og menn. Vi mener derfor at dette gir et godt inntrykk av hvor lugubert det kommer til å bli, sier han.

Lønning understreker at engasjementet for hovedstadens mest sentrumsnære skogområde er helt oppriktig ment. Selv om det kanskje kommer i seineste laget. På tross av alle protester er skulpturparken vedtatt, og begjæringer om utsettelse er forkastet. Trær er allerede hugget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer