Her er boka Dagblad-leserne har kåret til tidenes beste

- Dette gjør meg virkelig happy!

VANT LESERKÅRINGEN: Dagblad-leserne har stemt fram Ingvar Ambjørnsens «Døden på Oslo S» som tidenes beste norske ungdomsroman. Fagjuryen hadde boka på andreplass.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VANT LESERKÅRINGEN: Dagblad-leserne har stemt fram Ingvar Ambjørnsens «Døden på Oslo S» som tidenes beste norske ungdomsroman. Fagjuryen hadde boka på andreplass. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:)- Dette er jo helt utrolig! Dette gjør meg virkelig happy!

Ingvar Ambjørnsen er et eneste stort smil gjennom telefonrøret, når vi forteller ham hvilken bok leserne har stemt fram som tidenes beste norske ungdomsroman.

Forbannet I samarbeid med nettstedet Ubok.no har Dagbladet i høst satt sammen en jury som har kåret tidenes ungdomsromaner. Parallellt har vi latt leserne stemme på bøkene på juryens langliste.

Totalt har det kommet inn litt over 5000 stemmer. Ambjørnsens «Døden på Oslo S» har fått mer enn 20 prosent av stemmene, og nesten dobbelt så mange som nummer to på lista, Jostein Gaarders «Sofies verden».

• Se fagjuryens rangering her.

«Døden på Oslo S» kom ut i 1988, og er den andre boka i serien om Pelle og Proffen. Ideen til serien klekket han ut i ren frustrasjon over det litterære nivået på egen ungdomslesning.

- Jeg var på en hytte i Helgeroa og skulle fiske, men det var dårlig vær. Da jeg fant en stabel med «Hardyguttene»-bøker, fikk jeg lyst til å se hvordan det var å lese dem igjen som voksen. Jeg syntes det var så dårlig! Jeg ble så forbanna over at de tok så lett på det, og tenkte at dette skal jeg faenmeg gjøre bedre sjøl, sier Ambjørnsen, som også satte i gang med et klart mål om å «narre gutter til å lese».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer