Her er boka som gir deg lyden av fuglenes sjekketriks

- Fugletitting er blitt en folkebevegelse.

LYDENES KONGE: Den svenske fotografen og forfatteren Jan Pedersen har gjort suksess i Norge med boka «Fuglesang». Nå er globertrotteren og naturforskeren ute med en ny bok, «Ville dyr», der du kan lese om og høre hundre forskjellige dyreslag.
Foto: Jacques Hvistendahl
LYDENES KONGE: Den svenske fotografen og forfatteren Jan Pedersen har gjort suksess i Norge med boka «Fuglesang». Nå er globertrotteren og naturforskeren ute med en ny bok, «Ville dyr», der du kan lese om og høre hundre forskjellige dyreslag. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAI ER HER, FOR FULL MUSIKK. Nesten døgnet rundt lyder sanger og pip, kvitring og skvalder fra hvert kratt i kongeriket. Fuglene er i sving, høyt og lavt. Enkelte sitter i toppen av et tre, andre gjemmer seg mellom greinene eller holder seg tett nedtil bakken.

Tidlig om morgenen må den som ønsker å sove, lukke vinduet. I skumringen får du en gratis konsert hvis du benker deg foran nærmeste skogholt og åpner ørene for kakafonien som bryter stillheten.

Hvem lar seg ikke forføre når skogens svar på altsaksofonisten Charlie Parker, svarttrosten, setter i gang med sitt raffinerte solospill? Lar det seg gjøre å ikke bli smittet av munterheten til en vilter bokfink? Selv tjatringen til en flokk gråspurv, eller skrattet til en skjære, har et mylder av små toner, for den som lytter nøye. Fuglene minner oss om melankoli og munterhet. Og om frihet. De kan fly når de vil.

DEN SVENSKE FOTOGRAFEN og forfatteren Jan Pedersen har fotografert hundrevis av fugler. Han har beskrevet 150 av dem i sin egen personlige stil i boka «Fuglesang — 150 norske fugler — beskrivelse og lyder», som er blitt en bestselger i Norge i løpet av det siste året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer