Her er bokbloggernes favorittbøker

Dagblad-journalist blant de nominerte til den aller første Bokbloggerprisen.

NOMINERT AV BLOGGERE: Trude Lorentzen, er fra offentliggjøringen av fjorårets brageprisnominasjoner, er blant de nominerte til den første norske Bokbloggerprisen. Christian Roth Christensen / Dagbladet
NOMINERT AV BLOGGERE: Trude Lorentzen, er fra offentliggjøringen av fjorårets brageprisnominasjoner, er blant de nominerte til den første norske Bokbloggerprisen. Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Bokbloggere har flere ganger vist at de har krefter til å hausse opp bøker og skape salgssuksesser. Et norsk eksempel er fantasyboka «Song for Eirabu», som gikk til topps på salgslistene etter en bloggkampanje.

Et større, internasjonalt eksempel er «Fifty Shades of Grey», som ble oppdaget og anbefalt av bloggere, før den endte opp som en gigantisk bestselger.

Nå har norske bokbloggere for aller første gang gått sammen om å dele ut Bokbloggerprisen, til de bøkene de har satt størst pris på i året som har gått.

To kategorier I går offentliggjorde de langlistene til prisen. Flere populære navn er å finne på listene, som Jo Nesbø og Roy Jacobsen. Men også mindre kjente bøker, som Thomas Engers barnebokdebut «Den onde arven» og Lisa Aisatos bildebok «Fugl». For ikke å glemme Dagblad-journalist Trude Lorentzens «Mysteriet mamma».

Sistnevnte var nominert til Brageprisen i fjor, i kategorien sakprosa. Denne gangen konkurrerer hun blant andre med fjorårets skjønnlitterære Brageprisvinner, Ruth Lillegravens «Urd».

Diktsamlingen «Urd» er pussig nok plassert i kategorien «Åpen klasse» hos bokbloggerne, sammen med barne- og ungdomsbøker og sakprosa. Den andre kategorien, «Norsk skjønnlitteratur», inneholder bare romaner (den blir riktignok kalt «Norske romaner» flere steder).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer