Her er bøkene 10 000 skoleelever skal lese i høst

Fire kjente og én fersk.

NOMINERT: Tom Egeland kan vinne Arks Barnebokpris for andre gang. Her er han med hunden Teddy hjemme på Nordstrand. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NOMINERT: Tom Egeland kan vinne Arks Barnebokpris for andre gang. Her er han med hunden Teddy hjemme på Nordstrand. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Det er flust av litterære priser i Norge, men Arks Barnebokpris er en av svært få som deles ut av en barnejury. Og ikke en helt liten én - 10 000 norske skolebarn i femte-, sjette- og sjuendeklasse skal lese de fem nominerte bøkene i høst, før de kårer vinneren i desember.

- Da prisen ble etablert i 2002 var det omkring 2500 elever som var med og kåret årets beste bok, men antallet elever steg raskt og i år har vi måttet sette et tak på 10.000 elever. Så populært er det å være med at vi har måttet si nei til en lang rekke klasser i år også, sier Marit Grue, kategorisjef i Ark, i en pressemelding.

Storsatsning På årets nominasjonsliste finner vi fire etablerte barnebokforfattere og én debutant, Bobbie Peers med «Luridiumstyven». Sistnevnte er første bok i en ny fantasyserie som nettopp er lansert, og som Aschehoug satser stort på i høst. Les intervju med Peers her.

To av bøkene kommer fra Aschehoug og to fra Gyldendal, mens den siste er utgitt på forfatter Bjørn Sortlands eget miniforlag, Piggsvin forlag. «Kepler 62» er også en helt ny fantasyserie, et norsk-finsk samarbeidsprosjekt mellom Sortland og den kjente finske forfatteren Timo Parvela, samti illustratør Pasi Pitkänen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer