Her er bøkene du kan glede deg til

Krim, Knausgård og Kampusch på vårlistene.

BOKA ALLE VENTER PÅ: Karl Ove Knausgård skriver på boka det nok knyttes mest forventninger til fra bokvåren 2011.

Foto: Håkon Eikesdal
BOKA ALLE VENTER PÅ: Karl Ove Knausgård skriver på boka det nok knyttes mest forventninger til fra bokvåren 2011. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Både Karl Ove Knausgård og Natascha Kampusch kommer i butikkene. Og som vanlig blir det tett mellom krimbøkene til våren. Flere internasjonale suksesser kommer på norsk, og det kan det bli kamp om hylleplassen når det nærmer seg påske.

- En rekke av de såkalt «vanlig mistenkte» blant utlendingene er åpenbart klare til å piske opp påskestemningen. Personlig ser jeg fram til Håkan Nessers fjerde bok i serien om Gunnar Barbarotti. Nesser er en av de beste stilistene i bransjen, sier Fredrik Wandrup, litteraturansvarlig i Dagbladet.

Han har også store forventninger til en annen svensk forfatter.

- Den nærmest manisk produktive Leif GW Persson er også et hardtslående navn i bransjen. Han begynner å få skikkelig nakketak på de norske leserne. «Den døende detektiven» er en tittel jeg ser fram til med forventning, sier Wandrup.

Blant de norske forfatterne er det særlig knyttet spenning til hvorvidt Jo Nesbøs niende bok om Harry Hole vil bli klar før påskeutfarten. Nesbø jobber med boka og har uttalt at han håper å ha den ferdig i løpet av våren.

Her er noen av bøkene du kan se fram til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer