Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er bøkene norske bloggere skal lese på likt det neste halve året

Én av dem kåres som vinner i september.

NOMINERT: Lisa Aisato er nominert til den aller første Bokbloggerprisen, for barneboka «Fugl».

 Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
NOMINERT: Lisa Aisato er nominert til den aller første Bokbloggerprisen, for barneboka «Fugl». Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Vi har allerede Bokhandlerprisen, Kritikerprisen, og utallige forlagspriser. Men det er plass til en litteraturpris til, mener norske bokbloggere. I september i år vil de dele ut den aller første Bokbloggerprisen, og nå er kortlista klar.

- Vi ønsket å bidra til økt fokus på norsk samtidslitteratur blant norske bokbloggere. Desuten begynner vi å bli så mange, og har hatt bloggtreff flere år på rad under Oslo Bokfestival. Vi er veldig aktive på hverandres blogger, og har et lukket forum på Facebook, der vi diskuterer nesten hver dag. Vi tenkte at det kunne være gøy å gjøre litt stas på de forfatterne vi liker, sier Line Tidemann til Dagbladet.

Samleses én måned hver
Hun står bak bloggen Lines Bibliotek, og sitter i komiteen til prisen. Nylig offentliggjorde de seks bøker, som skal konkurrere om å bli bokbloggernes favorittbok fra 2013. 57 norske bloggere var med på nominasjonsprosessen, som foregikk fra 1. til 7. januar i år. Først offentliggjorde de en langliste med 12 titler, før den endelige lista ble presentert (se faktaboks til høyre).

De seks bøkene skal nå samleses av bloggerne i én måned hver, før den endelige avstemmingen skal skje i august. Vinnerne i de to klassene offentliggjøres under årets Bokbloggertreff på Oslo Bokfestival i september.

Leser mest romaner
- De får en premie, men den blir ikke til å bli rik av. Først og fremst får de mye oppmerksomhet, sier Tidemann.

- Hvorfor har dere delt bøkene i én klasse for romaner, og én for alt annet?

BOKBLOGGER: Line Tidemann er blant bloggerne som står bak Bokbloggerprisen.
Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
BOKBLOGGER: Line Tidemann er blant bloggerne som står bak Bokbloggerprisen. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer

- De fleste bloggerne leser mest romaner. Først planla vi bare én pris, men da ville vinneren garantert bli en roman. Favorittene til bloggerne som skriver om for eksempel barne- og ungdomsbøker, eller sakprosa, ville ikke hatt mulighet til å nå opp. Derfor har vi tatt med «Åpen klasse», forklarer Tidemann.

NOMINERT: Agnes Ravatn. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
NOMINERT: Agnes Ravatn. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart