Her er bøkene norske bloggere skal lese på likt det neste halve året

Én av dem kåres som vinner i september.

NOMINERT: Lisa Aisato er nominert til den aller første Bokbloggerprisen, for barneboka «Fugl».

 Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
NOMINERT: Lisa Aisato er nominert til den aller første Bokbloggerprisen, for barneboka «Fugl». Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Vi har allerede Bokhandlerprisen, Kritikerprisen, og utallige forlagspriser. Men det er plass til en litteraturpris til, mener norske bokbloggere. I september i år vil de dele ut den aller første Bokbloggerprisen, og nå er kortlista klar.

- Vi ønsket å bidra til økt fokus på norsk samtidslitteratur blant norske bokbloggere. Desuten begynner vi å bli så mange, og har hatt bloggtreff flere år på rad under Oslo Bokfestival. Vi er veldig aktive på hverandres blogger, og har et lukket forum på Facebook, der vi diskuterer nesten hver dag. Vi tenkte at det kunne være gøy å gjøre litt stas på de forfatterne vi liker, sier Line Tidemann til Dagbladet.

Samleses én måned hver Hun står bak bloggen Lines Bibliotek, og sitter i komiteen til prisen. Nylig offentliggjorde de seks bøker, som skal konkurrere om å bli bokbloggernes favorittbok fra 2013. 57 norske bloggere var med på nominasjonsprosessen, som foregikk fra 1. til 7. januar i år. Først offentliggjorde de en langliste med 12 titler, før den endelige lista ble presentert (se faktaboks til høyre).

De seks bøkene skal nå samleses av bloggerne i én måned hver, før den endelige avstemmingen skal skje i august. Vinnerne i de to klassene offentliggjøres under årets Bokbloggertreff på Oslo Bokfestival i september.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer