Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er «Brennpunkt»s nye programleder

- Drømmestedet å jobbe.

TRER INN I NY JOBB: Jeanette Platou vil være å se når «Brennpunkt» starter ny sesong i februar. Foto: NRK
TRER INN I NY JOBB: Jeanette Platou vil være å se når «Brennpunkt» starter ny sesong i februar. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 25. februar vil Jeannette Platou entre tv-skjermen når det prisbelønte NRK-programmet «Brennpunkt» starter med ny sesong, etter at Gry Blekastad Almås sluttet som vikar før jul.

Lang prosess Blant 14 søkere var Platou den som fikk presset seg gjennom det trange nåløyet.
- Det har vært en lang prosess med mange sterke kandidater og heftige auditioner, forteller Platou som ble oppfordret til å søke på stillingen av redaksjonen i «Brennpunkt».

Det er nok ikke uten god grunn. 41-åringen har bred kompetanse innenfor feltet etter å ha studert internasjonal politikk i Frankrike og tatt mastergrad i journalistikk på Columbia University i New York. I tillegg har hun studert samfunnsvitenskap ved London School of Economics (LSE) i London.

Lang arbeidserfaring Platou har flere betydelige arbeidserfaringer å pryde CV-en med, og har holdt seg innenfor NRKs fire vegger opp gjennom årene. Hun har tidligere jobbet i NRKs utenriks- og innenriks nyhetsredaksjon, vært programleder for kunstprogrammet «Safari», vaktsjef under Nordisk råds prisgalla, og regissert portrettprogram for «Bokprogrammet». Nå gleder hun seg til nye utfordringer i tv-bransjen, men litt nervøsitet er heller ikke til å unnlate.

- Sommerfuglene begynte å flakse i magen da jeg fikk vite at jeg hadde fått jobben, jeg ble så utrolig glad. Etter hvert, da det gikk opp for meg hvilket ansvar det er som hviler på meg og resten av oss i redaksjonen, ble jeg lett kvalm, forteller Platou til Dagbladet.

Hun ser likevel fram til å lage egne dokumentarer og jobbe med det hun kaller for en fin, sterk gjeng som har fantastiske ressurser innenfor kritisk journalistikk.

- Som journalist er det drømmestedet å jobbe. Det er viktig for et sunt demokrati å ha sterk journalistikk i landet, og å representere noe bra i norsk journalistikk. Det er ikke alle som har ressurser og tid til å bruke såpass lang tid på kritiske journalistiske saker lenger som oss i «Brennpunkt».

Spennende bakgrunn Redaksjonssjefen i «Brennpunkt», Odd Isungset, er fornøyd med valget av ny programleder.
- Hun var den beste kandidaten, og har programledererfaring fra Safari som har vist oss at hun kommer gjennom skjermen og ut til publikum, sier Isungset.

Han synes også at bakgrunnen som Platou har innen film- og tv-forståelse, samt at hun har jobbet  med nyhet- og kulturprogrammer gjør henne til en meget habil programleder.

TIDLIGERE ERFARING SOM PROGRAMLEDER: Jeannette Platou har tidligere jobbet som programleder i kunstprogrammet «Safari». Foto: NRK
TIDLIGERE ERFARING SOM PROGRAMLEDER: Jeannette Platou har tidligere jobbet som programleder i kunstprogrammet «Safari». Foto: NRK Vis mer

- Jeg synes arbeidserfaringen hennes er spennende. Hun jobbet også en kort periode som researcher i Inside news, et produksjonsselskap som laget saker for store, internasjonale tv-kanaler, som CNN og BBC. I tillegg til Platou sin brede arbeidserfaring, falt redkasjonssjefen også for hennes lange rekke med studieår bak seg.

- Jeg gleder meg til å få henne inn i redaksjonen, avslutter han.

«Brennpunkt» har vunnet flere priser, blant annet den anerkjente og prestisjetunge Prix Italia-prisen for sin 22. juli-sending. Den har vært utdelt siden 1948, og 90 private og statseide kringkastingsselskaper fra hele verden deltar årlig i konkurransen.
I tillegg vant programmet to gullruten-priser i fjor.

FORNØYD MED VALGET: Redaksjonssjef i Brennpunkt, Odd Isungset, gleder seg til å ønske Platou velkommen til redaksjonen. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FORNØYD MED VALGET: Redaksjonssjef i Brennpunkt, Odd Isungset, gleder seg til å ønske Platou velkommen til redaksjonen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart