Her er Dagbladets nye bokanmeldere

Vil gjerne skape debatt.

NYE DAGBLADFJES: F.v. Torbjørn Lysebo Ekelund, Erle Marie Sørheim og Silje Stavrum Norevik er nye medlemmer i Dagbladets bokanmelderkorps. Foto: JO STAUBE
NYE DAGBLADFJES: F.v. Torbjørn Lysebo Ekelund, Erle Marie Sørheim og Silje Stavrum Norevik er nye medlemmer i Dagbladets bokanmelderkorps. Foto: JO STAUBEVis mer

(Dagbladet): Observante lesere har nok allerede fått med seg at det dukket opp tre nye anmeldere i Dagbladets spalter forrige uke. Torbjørn Lysebo Ekelund, Erle Marie Sørheim og Silje Stavrum Norevik er de nyeste tilskuddene til Dagbladets bokanmelderkorps, som nå teller oppunder 20 personer totalt.

- Jeg mener veldig sterkt at et godt plot ikke trenger å gå på bekostning av godt språk og gode karaktertegninger. Jeg gleder meg til å lete etter de bøkene som er gode på begge deler, sier Lysebo Ekelund.

Han er Dagbladets nye krimanmelder, og har blant annet bakgrunn som redaktør i Kagge Forlag. Der hadde han blant annet ansvaret for krim. Han har også vært ansatt som featurejournalist i Dagbladet, og jobber nå som frilanser i tillegg til å drive sitt eget forlag, Kurér.

Skape debatt
Silje Stavrum Norevik bor i Bergen. Hun jobber som journalist i Byavisen, og har en mastergrad i litteraturvitenskap.

- Jeg liker at anmeldelsene er litt polemiske, og kan skape debatt, sier Norevik, som tidligere har vært anmelder for Bergens Tidende.

I Dagbladet kommer hun til å anmelde skjønnlitteratur, inkludert poesi.

- Jeg er opptatt av at bøkene må ha et godt språk. Jeg liker at de kan utfordre tanken gjennom eksperimentering og språklek, sier hun.

Filosofi
Erle Marie Sørheim er frilansjournalist og bor i Berlin. Hun skal anmelde skjønnlitteratur og tegneserier.

- Jeg har tatt en mastergrad i filosofi, og har en forkjærlighet for bøker med en filosofisk grunnidé, sier Sørheim, som tidligere har anmeldt bøker for Natt og Dag og Morgenbladet.