CELEBER BORDSETTING: Her spiller TV 2 inn «En vakker dag med Bjørn Eidsvåg» med Jens Stoltenberg, Steinar Sagen og Herborg Kråkevik. Foto: Statsministerens kontor
CELEBER BORDSETTING: Her spiller TV 2 inn «En vakker dag med Bjørn Eidsvåg» med Jens Stoltenberg, Steinar Sagen og Herborg Kråkevik. Foto: Statsministerens kontorVis mer

Her er dagens mest celebre bordsetting

Bjørn Eidsvåg inviterte Jens Stoltenberg, Steinar Sagen og Herborg Kråkevik hjem til hagen sin.

(Dagbladet): I sommer debuterer Bjørn Eidsvåg som programleder i «En vakker dag med Bjørn Eidsvåg» på TV 2.

Over åtte programmer inviterer han celebre gjester hjem til seg selv for å snakke om et bestemt tema.

Ikke journalist I kveld startet opptakene, med statsminister Jens Stoltenberg, humorist Steinar Sagen og musiker Herborg Kråkevik som gjester hjemme hos Eidsvåg.

- Statsministeren synes det var veldig hyggelig å være gjest i hagen hos Bjørn Eidsvåg. Han hadde fine samtaler sammen med Steinar Sagen, Herborg Kråkevik og Eidsvåg sjøl - alle personer som statsministeren setter stor pris på, sier Arvid Samland, kommunikasjonsrådgiver ved Statsministerens kontor, til Dagbladet.
Da det ble klart at Bjørn Eidsvåg skulle få sitt eget tv-program, uttalte han følgende til TV 2:

- Jeg skal være vert og ikke journalist, jeg skal på sett og vis lede en forhåpentligvis god samtale, og jeg skal selv delta i den.

Skavlan-redaksjonen Premiéren for det nye programmet er satt til lørdag 9. juli. Og det er ikke hvem som helst den kjære musikeren har i ryggen når han debuterer som programleder.

«En vakker dag med Bjørn Eidsvåg» er laget av Fredrik Skavlans produksjonsselskap Monkberry og består den samme redaksjonen som lager «Skavlan» for NRK.

- Jeg har lyst å lage et program hvor gjestene i en hyggelig ramme konsentrerer seg om et tema som er spennende og allment og at gjestene vet en del om det vi skal snakke om. I tillegg har jeg lyst til å presentere en artistkollega, da jeg tror det kan bli litt annerledes enn når en journalist gjør det, sier Eidsvåg til TV 2.