Her er de beste bloggene

Se resultatene fra prisutdelingen Bloggies.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): The Bloggies deler ut priser i 30 kategorier av weblogs, eller blogger som vi kaller fenomenet her hjemme.

Det er publikum som stemmer frem sine favoritter, og du finner blogger om alt fra Tsunami-katastrofen til en noe desillusjonert politimann som blogger om livet som underbetalt statsansatt i Storbritannia.

Vinnerne kåret

I januar ble det plukket ut fire-fem nominerte blogger i hver kategori. I går kåret The Bloggies de ulike vinnerne i Austin under messen South By Southwest Interactive. De som ikke var tilstede kunne (selvfølgelig) se hele seremonien på IRC-kanalen 2004.bloggies.com.

Blogging har fått mye oppmerksomhet den siste tida, og den kjente amerikanske ordboka Merriam-Webster kåret «Blog» til årets ord basert på hvor mange som søkte etter ordet. Og ifølge Technorati.com finnes det nesten åtte millioner blogger der ute.

Merriam-Webster forklarer ordet slik: «Et nettsted som inneholder en personlig journal med refleksjoner, kommentarer og ofte hyperlenker».

Maktfaktor

Men tall og underholdning er en ting, blog er også blitt en maktfaktor på kort tid. Det var på en blogg det først ble spekulert over om George W. Bush hadde på seg en skjult høretelefon under debatten mot John Kerry.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer