DET ER EN REGNFULL SOMMER VI HAR: Og en regnpytt har sneket seg inn i finalen ved poet renato bartolomei. Illustrasjonsfoto: Gleb Garanich/REUTERS/SCANPIX
DET ER EN REGNFULL SOMMER VI HAR: Og en regnpytt har sneket seg inn i finalen ved poet renato bartolomei. Illustrasjonsfoto: Gleb Garanich/REUTERS/SCANPIXVis mer

Her er de beste sommerdiktene!

Diktkammeret lever — leve Diktkammeret.

(Dagbladet): Diktkammeret holder hjulene i gang — ikke minst takket være poetenes egeninitierte folkefinansiering! Nå har juryen kåret årets beste sommerdikt, fire i alt, skrevet i juni og juli. Gratulerer, alle fire (og send svært gjerne dikttittel og fullt navn til diktkammeret [at] gmail.com)!

Om tre uker stopper Dagbladet å drifte det som 14,5 år har vært avisas velrenommerte diktforum, men fra 1. september satser juryen og støttespillere på å drive kammeret videre på nytt domene. Les mer i diktlærerens tilstandsrapport fra 27. juli, så følger vi opp med mer info når overgangen nærmer seg.

I mellomtida: Skriv på, og ikke minst: god lesning!

Kvit katt

Eit måleri av ein kvit katt
som sit på toppen av eit fuglebur

heng på den grøne veggen
like over stolen
der psykologen sit

Han har eigentleg gått av
men tek timar
dersom ein spør to gonger

Han sit og ser inn i PC'en
ristar på hovudet når han teier

Eg har vore her fleire gonger;
det er det same kor eg er i romet
så ser katten meg rett inn i augo  

oddbjørn aardalen

sølepytt

Himmelen krinkler seg
ned
i alle
avløp,

legger seg i alle groper og
speiler seg selv,

til et vindkast gir den
gåsehud

renato bartolomei

Jeg blåser i at det er vindstille

Jeg går med døden
i bånd

Den logrer hver
gang jeg
trekker i båndet

Tore Jønsberg

Huset uten hjem

Vinduenes øyne
ser innover mot
vegger av
oppgitt hud

takets perforerte
lunge har mistet sin
belg sender vann
ut av dørens munn

min kropp er
fylt med
tomme rom

jeg leier ut
gratis

hawktalk

FAKTA:

Diktkammerets skjebnehøst:

• Diktkammeret har siden 2001 vært Dagbladets forum for dikt. Diktlærer Helge Torvund kommenterer utvalgte dikt, og en jury kårer hver måned et knippe finalister og én månedens poet.

• Av økonomiske grunner legger Dagbladet ned Diktkammeret, slik de la ned ungdomsforumet Skolekammeret 1. desember 2014. Diktkammeret skulle opprinnelig stenges 1. april, og finansieringen stoppet også da, mens forumet får leve på db.no/dikt fram til 31. august 2015.

• En svært interessant kulturinstitusjon ønsker å Diktkammeret, men dette tar tid å avklare, så fra 1. september satser juryen med støttespillere på å være på nett i en midlertidig løsning. Les mer i diktlærer Helge Torvunds tilstandsrapport fra 27. juli.

• På initiativ fra brukerne er det åpnet for folkefinansiering (les hvordan det foregår). Diktlærer og jury stiller uansett opp disse månedene, men takker alle bidragsytere på det varmeste! Om det skulle være igjen penger i «Diktkammer-fondet» når nye Diktkammeret er oppe og går, overføres beløpet til institusjonen som skal drive Diktkammeret videre, som en gave og en takk for viljen til å redde forumet.