Her er de første bildene fra den «norske» Hollywood-filmen

Flammekastere, eksplosjoner og frenetisk monsterjakt i «The Thing».

I «The Thing» må hovedrolleinnehaverne Joel Edgerton (t.h.) og Mary Elizabeth Winstead hanskes med et mannevondt romvesen, som har evnen til å imitere alle levende organismer. Alle foto: UIP
Hovedrolleinnehaver Joel Edgerton har blant annet vært med i den nyeste «Star Wars»-trilogien. Han spilte også mot Cate Blanchett i Liv Ullmanns kritikerroste fjorårsoppsetning av «En sporvogn til begjær»
Mary Elizabeth Winstead, som spiller den kvinnelige hovedrollen, er nå aktuell i «Scott Pilgrim vs. The World». Tidligere har hun blant annet spilt Bruce Willis? datter i den nyeste «Die Hard»-filmen.
Filmen er lagt til Antarktis, der en norsk forskningsekspedisjon etter hvert angrer bittert på at de gravde fram noe utenomjordisk fra isen. I virkeligheten er filmen spilt inn i Toronto.
Adewale Akinnuoye-Agbaje (t.h.) slo gjennom i fengselsdramaet «Oz». Seinere har han blant annet vært med i tv-suksessen «Lost».
Norskættede Eric Olsen har tidligere blant annet vært med i «NCIS: Los Angeles».
Selv om budsjettet skal være på 70 millioner dollar er «The Thing» en film som lages på «gamlemåten» - med minst mulig effekter og mest mulig dukker og mekaniske innretninger.

||| (Dagbladet): I kultklassikeren «The Thing» fra 1982 får Kurt Russell og forskerkollegaene hans et langt mindre trivelig opphold i Antarktis enn forventet etter at en norsk forskningsekspedisjon utilsiktet graver opp et romvesen fra isen.

Nå skal forhistorien om den norske ekspedisjonen fortelles.

Tidligere i år brakte Dagbladet nyheten om at Dennis Storhøi skulle lede et lag av norske forskere i filmen.

Storhøi trakk seg seinere fra prosjektet av personlige årsaker. Dermed er det Trond Espen Seim, Stig Henrik Hoff, Jan Gunnar Røise, Jørgen Langhelle, Kristofer Hivju og Jo Adrian Haavind som utgjør det norske teamet.

Filmen får USA-premiere april neste år, og har et budsjett på 70 millioner dollar.

- Det var en fantastisk opplevelse. Når du har 160 mann rundt deg på settet er det utrolig magisk og svært, sier Stig Henrik Hoff til Dagbladet.

Spilte i «Star Wars» I vår tilbrakte de norske skuespillerne tre måneder i Toronto, der filmen ble spilt inn. Nå er de første bildene fra filmen sluppet.

På de få bildene som er frigitt, har distributøren valgt å fokusere på de mer internasjonalt kjente skuespillerne som er med i filmen.

Hovedrolleinnehaver Joel Edgerton har blant annet vært med i den nyeste «Star Wars»-trilogien.

Mary Elizabeth Winstead, som nå er aktuell i «Scott Pilgrim vs. The World», har tidligere blant annet spilt Bruce Willis' datter i den nyeste «Die Hard»-filmen.

Adewale Akinnuoye-Agbaje spilte blant annet i tv-suksessen «Lost».

Gjorde egne stunts Men selv om ingen av nordmennene figurerer på bildene som nå er sluppet, understreker Hoff at det ikke betyr at de ikke gjorde jobben sin i Canada.

- De første 14 dagene fikk vi ikke noe regi av regissøren, men så begynte vi å spille og jobbe. Da skjønte de at vi nordmenn i all beskjedenhet også er gode til dette her.

Det innebar blant annet å måtte gjøre sine egne stunts.

- I en brannscene sto det 20 brannmenn rundt oss, men Kristoffer og jeg slukket brannen selv. Vi har vært kjempeambassadører for norsk film, og fikk vist at vi kan brette opp ermene her hjemme også.