Her er de første bildene fra «Villmark 2»-settet

Bruker nedlagt tuberkulosesanatorium som filmsett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et nedlagt tuberkulosesanatorium i Luster i Sogn ble inspirasjonen til å lage ny film for regissør Pål Øie. Bygningen befinner seg 600 meter over havet og ligger midt i naturen hvor «Villmark» ble spilt inn. Da bygget skulle rives så Øie mulighetene til å spille det inn her.

- Naturen har begynt å ta over det rivningsklare bygget i en slags nedbrytningsprosess. Filmprosjektene mine befinner seg ofte et sted på kultur-naturaksen, sier han.

Nå skrives det manus i håp om å få filmen ut i løpet av 2013.

- Tanken har vært der hele tiden, men vi tenkte at ti år er et passelig jubileumsår. Det har tatt så lang tid fordi vi først nå har en god historie. Det blir ikke regelmessig en oppfølger med de samme karakterene, men det blir en versjon to av filmen som bygger på historien fra den første filmen. Den nye filmen gir en peker mot noe av det «Villmark» etterlot seg av mystikk, forteller Øie.

Ikke umulig med Joner Det gamle tuberkulosesanatoriet skal være en del av handlingen. Men også vannet og villmarken vil spille en stor, sentral rolle. I filmen tar fem kontraktsarbeidere på seg ansvaret for å sjekke den forlatte bygningen for miljøfarlig avfall, før den jevnes med jorden. Det blir fort en jakt på asbest og kvikksølv når de blir kjent med den skremmende fortiden til bygget. Mystiske spor fører gjengen tilbake til vannet fra «Villmark», og ting som har skjedd der for mange år siden kommer frem.

Kristoffer Joner og Bjørn Floberg var blant rolleinnehaverne i den første filmen. Hvem som skal være med nå er fortsatt bare spekulasjoner, og den prosessen vil starte i februar.

- Nå jobber vi først med manus og finansiering, men det kan godt være at det dukker opp skuespillere fra forrige film, sier Øie lurt og fortsetter:

- Jeg bruker ofte å ha med Joner i filmene mine, så det er ikke umulig.

Satser høyt Villmark mottok flere gode anmeldelser, og filmen ble kåret til Norges beste grøsser. Selv om Øie vet at oppfølgingsfilmer ofte møtes med skepsis, så er han ikke redd for at filmen skal floppe.

- I 2003 hadde vi 150.000 billetter solgt på kino. Så lenge vi har en god historie så tør vi å satse. Siden folk allerede er kjent med tittelen så blir det nok enklere for oss. Vi satser absolutt høyere nå, og vi skal prøve å gjenskape universet som vi klarte å skape i den første filmen. Man setter ikke i gang et prosjekt før vi vet at vi har mulighet til å få det ferdig, forteller han.

I tillegg er det helt nye tider for filmbransjen.

- Nå kan det bli vanskeligere med kino når det er så mye streaming, men «Villmark» solgte godt på DVD. Samtidig kan man markedsføre seg selv mer via internett nå enn før. Men en god film er en god film. Funker den ikke, så funker den ikke. Det forandrer seg ikke, avslutter han.

FORLATT :  Sanatoriet på Harastøl er et av stedene som brukes som filmsett i den kommende «Villmark» V2. Foto fra video
FORLATT : Sanatoriet på Harastøl er et av stedene som brukes som filmsett i den kommende «Villmark» V2. Foto fra video Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer