Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er de første reaksjonene fra «Star Wars: The Force Awakens»-premieren

Inneholder spoilers.

LØPER AV STED: En scene fra den premiereklare «Star Wars»-filmen. Foto: Lucasilm
LØPER AV STED: En scene fra den premiereklare «Star Wars»-filmen. Foto: Lucasilm Vis mer

(Dagbladet): I går kveld fikk en rekke utvalgte se premieren på den etterlengtede «Star Wars»-oppfølgeren, «The Force Awakens», i Los Angeles.

Filmen har norgespremiere i morgen, onsdag 16. desember.

Lite har kommet ut om filmen i forkant av gallapremieren i går, men det kan virke som drøye to og en halv time i kinosalen fikk enkelte kjendiser og fans til å lette på sløret.

Skal man tro tilbakemeldingene på Twitter, har fans av filmserien noe å glede seg til.

- Størst siden originalen Filmen tar oss med 30 år fram i tid etter Return of the Jedi (1983) - og vi får gjensyn med både Han Solo, Chewbacca, prinsesse Leia og Luke Skywalker. Et nytt persongalleri blir også introdusert.

Av gjestene som var til stede under premieren, var det flere filmstjerner og -eksperter. Mange av dem tok til Twitter etter å ha forlatt kinosalen i går.

Regissør av årets mye omtalte Kurt Cobain-dokumentar «Montage of Heck», Brett Morgan, er klar i sin tale etter å ha fått se filmen som en av verdens første.


- #ForceAwakens er kanskje den største filmen siden originalen, skriver regissøren. Han har nå sletta meldingen, og erstattet den med utsagnet om at «den leverer på alle nivåer».

Underholdningsredaktør i magasinet Mashable, John Lincoln Dicky, bruker filmens åpningsscene som grunn for å bedømme filmen.

- «Dette er starten på å gjøre ting rett» er den første replikken i filmen, og jeg tror det er korrekt.

Utelukkende positivt De to nevnte Twitter-brukerne er ikke de eneste som har tatt til sosiale medier for å dele sin mening om filmen.

Filmens produsent, regissør og manusforfatter, J. J. Abrams, får massiv skryt i flere Twitter-meldinger.

- Fra humoren til kostymene, fra slåsskampene til fx til den helhetlige følelsen, J. J. Abrams har virkelig laget en gammeldags film, skriver underholdningsjournalist i L. A. Times, Steven Zeitchik.

- J. J. gjorde det, skriver komiker Patton Oswalt. Meldingen er retweeta nesten 1500 ganger.

Nye stjerner En rekke nye figurer spiller i den nye «Star Wars»-filmen. Av dem finner vi blant andre Rey, Finn og Kaptein Phasma. Dagbladet møtte skuespillerne i London.


Britiske Daisy Ridley (23) er skuespilleren bak karakteren Rey; en klunser fra ørken-planeten Jakku.

- Jeg kan vel avsløre at når vi treffer henne er hun alene, uten noe familie eller noen rundt seg, sa Ridley til Dagbladet.

De andre nye skuespillerne heter John Boyega, som spiller Finn, og Gwendoline Christie, som spiller Kaptein Phasma.

Hva som skjer i filmen konkret, får vi vente å se til anmelderne har fått skrevet sine sammedrag og avsagt sin dom.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media