Her er de nominerte til årets P3 Gull

OnklP kan stikke av med to priser.

NOMINERT: Rapperen OnklP har markert seg i musikk-Norge det siste året. Nå er han nominert til to P3 Gull-priser. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NOMINERT: Rapperen OnklP har markert seg i musikk-Norge det siste året. Nå er han nominert til to P3 Gull-priser. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Siste helga i november er det igjen klart for den musikalske prisutdelinga P3 Gull.

Utdelinga, som er radiokanalen P3s egen musikkpris, ble arrangert for første gang i fjor, der Karpe Diem stakk av med den gjeveste P3-prisen.

Nå er de nominerte for historiens andre P3 Gull klare.

To av tre Kategoriene prisene skal deles ut i er årets nykommer, årets live og årets låt, i tillegg til den største av dem alle, nemlig P3-prisen. Sistnevnte har ingen nominerte, men velges i samarbeid med en jury og publikum.

Storfavoritten OnklP, som har gjort stor suksess det siste året i samarbeid med De Fjerne Slektningene, er nominert i to av tre kategorier.

Under årets nykommer finner vi blant andre superstjerna Kygo, hvis egentlige navn er Kyrre Gørvell-Dahll, som allerede har gjort seg kjent langt utenfor landegrensene med sine remikser.

Kjente musikknavn som Kaveh, Gabrielle og Highasakite viser også at de har markert seg i år, og kan alle stikke av med en pris 29. november.

Live Nelvik, som sørget for at fjorårets show ble husket da hun kastet klærne under en Miley-parodi, skal lede utdelinga også i år.

Hele lista over årets nominerte:

Årets live:
OnklP og co
Highasakite
Emilie Nicolas
Kvelertak
Team Me  

Årets låt:
Gabrielle - Fem fine frøkner
Kaveh - Snufs
Store P- Vikje vær i din verden
Highasakite - Since Last Wednesday
OnklP og de fjerne slektningene - Styggen på ryggen

Årets nykommer:
Aurora Aksnes
Kaja Gunnufsen
Kygo
Store P
Frk Fryd.

P3 Gull holdes på H3 Arena på Fornebu lørdag 29. november.