Her er de nye storseriene fra HBO

Skifter ut flere gamle flaggskip.

NYINNSPILLING: HBO har to nyinnspillinger av engelske serier på gang - dette bildet er fra britiske «Utopia», som David Fincher etter planen skal gjenskape i amerikansk drakt. FOTO: CHANNEL 4
NYINNSPILLING: HBO har to nyinnspillinger av engelske serier på gang - dette bildet er fra britiske «Utopia», som David Fincher etter planen skal gjenskape i amerikansk drakt. FOTO: CHANNEL 4Vis mer

(Filtermagasin.no): «True Blood» sølte sin siste bloddråpe i sommer, og i høst er det slutt for både «Boardwalk Empire» og «The Newsroom». Det begynner med andre ord å tynne seg noe ut i HBOs rekke av serier.

Riktignok vet vi at «Game of Thrones» returnerer til neste år, det samme regner vi med at serier som «Veep», «True Detective», «The Leftovers», «Silicon Valley» og «Girls» gjør.

Men likevel er det ledig plass for minst et par nye dramasatsinger og/eller komiserier til neste år og i 2016. Hvilke kan dette bli?

HBO har til enhver tid flere titalls prosjekter under utvikling, og det kan være vanskelig å få oversikt over hvor langt de er kommet i prosessen. Som regel skal konseptet finpusses, ofte i en årrekke - deretter skal det gjerne spilles inn en pilot, før ledelsen eventuelt bestiller en hel sesong.

Men noen har allerede fått grønt lys, og andre er veldig nære. Her er noen av dem:

Westworld «Westworld» er en nyinnspilling av kultfilmen om morderrobotcowboyer fra 1973, skrevet av «Jurassic Park»-forfatter Michael Crichton og med JJ Abrams og Jonathan Nolan med på produsentsiden.

Listen over bekreftede skuespillere er lang: Anthony Hopkins er i front, deretter ble Ingrid Bolsø Berdal med på laget — og nå sist ble Ed Harris hentet inn som den ondeste av de onde cowboyrobotene. I tillegg blir også godtfolk som Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood og James Marsden med.

En pilotepisode er allerede spilt inn i Utah og i Warner Bros.-studioet i Los Angeles, og HBO-sjefene bestemmer i disse dager om de vil gi grønt lys for en hel sesong. Hvis det skjer veldig kjapt finnes det en teoretisk mulighet for å se den på skjermen til neste år, men 2016 er nok langt mer sannsynlig.

Scorseses musikkbransjeserie En mer het kandidat til å bli klar etter årsskiftet er Terence Winter og Martin Scorseses serie fra musikkbransjen på 70-tallet.

LAGER SERIE FRA MUSIKKBRANSJEN: Martin Scorsese og Mick Jagger er blant produsentene av en ny serie satt til musikkbransjen i New York på 70-tallet. Her er de to avbildet i forbindelse med premieren på Rolling Stones-konsertfilmen «Shine a Light». FOTO: PROMO
LAGER SERIE FRA MUSIKKBRANSJEN: Martin Scorsese og Mick Jagger er blant produsentene av en ny serie satt til musikkbransjen i New York på 70-tallet. Her er de to avbildet i forbindelse med premieren på Rolling Stones-konsertfilmen «Shine a Light». FOTO: PROMO Vis mer

«Sopranos»-veteran og «The Wolf of Wall Street»-manusforfatter Winter har jo tid til en ny serie nå som «Boardwalk Empire» nærmer seg slutten, og skuespillere som Ray Romano, Olivia Wilde og Bobby Cannavale er ombord.

Sistnevnte, som portretterte en av våre favorittkarakterer på nevnte «Boardwalk Empire»,  spiller Richie Finestra, en plateselskapseier i New York som er på jakt etter den neste store sounden. Wilde spiller kona hans, en tidligere skuespiller og modell, som tar opp igjen sine tidligere utsvevende vaner med sex og dop etter hvert som Richie sliter mer og mer på det profesjonelle planet.

Mick Jagger er dessuten med som produsent (og har fått med seg sønnen sin).

Utopia «Utopia» er en britisk serie som har gått i to sesonger på Channel 4, og som HBO nå har tenkt å lage en nyinnspilling av.

David Fincher bekreftet tidligere denne uka at han vil regissere samtlige episoder i seriens første sesong - den er med andre ord i de aller beste hender. Trolig kommer neste år også for fort for denne, og 2016 er et mer realistisk premiereår.

Originalversjonen av «Utopia» er en mørk og voldelig serie om en mystisk organisasjon, The Network, som er på leting etter et forsvunnet tegneseriemanus som skjuler en temmelig kjip hemmelighet. Manuset havner i hendene til en forsamling mer eller mindre merkelige utskudd som jages på flukt.

Criminal Justice HBO har også en miniserie/antologiserie på vei som kommer til å få mye oppmerksomhet. «Criminal Justice» skulle bli James Gandolfinis comeback på HBO, men da han døde tok Robert De Niro over — før han seinere trakk seg igjen.

Nå er det i stedet John Turturro som skal spille Jack Stone, en New York-advokat som tar seg vann over hodet når han representerer en pakistansk mann som er anklaget for å ha drept en jente. Serien blir trolig klar til neste år, og skal vises i sju episoder.

«Criminal Justice» er en remake av et BBC-drama, som i 2008-2009 mottok generell kritikerhyllest, to BAFTA-priser og hadde Ben Whishaw («Skyfall», «The Hour») i hovedrollen. 

Ballers «Ballers» med Dwayne «The Rock» Johnson er en annen serie som allerede har fått grønt lys.

MED I PILOT: «Westworld» kan bli serie på HBO, om ledelsen liker pilotepisoden med Ingrid Bolsø Berdal, Anthony Hopkins og Ed Harris. 
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
MED I PILOT: «Westworld» kan bli serie på HBO, om ledelsen liker pilotepisoden med Ingrid Bolsø Berdal, Anthony Hopkins og Ed Harris. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

«The Rock» spiller hovedrollen som Spencer Strasmore, en pensjonert fotballspiller, noe som på mange måter er en retur til røttene for skuespilleren, som spilte college-fotball i tida før wrestling-karrieren.

Foruten Johnson dukker også «CSI Miami»-fjesene Omar Benson Miller og Taylor Cole opp i ledende roller, sammen med John David Washington (sønn av Denzel Washington). «Entourage»-produsentene Steve Levinson og Mark Wahlberg er blant nøkkelfigurene bak kamera.

The Brink På komifronten har vi store forventninger til «The Brink». Serien følger en amerikansk utenriksminister (Tim Robbins) midt i en større geopolitisk krise, under press fra krigshissende rådgivere.

Jack Black spiller en laverestående byråkrat som, mot sin vilje, plutselig befinner seg i sentrum av krisen. Jay Roach («Recount», «Austin Powers»-filmene) er med som regissør, og HBO bestilte en sesong av serien tidligere i år.

Vice Principals Fans av «Eastbound and Down» kan på sin side se fram til «Vice Principals», som HBO bestilte 18 episoder av i mai.  Få detaljer er foreløpig kjent om komiserien, men den følger altså en gjeng viserektorer — de som «nesten bestemmer over skolen» — og Danny McBride skal ha hovedrollen. 

Hans faste partner Jody Hill, som var med å lage «Eastbound and Down», er øverste kreative ansvarlig.

Togetherness Sist, men ikke minst har vi «Togetherness», også det en komiserie, fra indiefavorittene Mark og Jay Duplass (mest kjent for filmer som «Cyrus» og «Jeff Who Lives at Home»).

Serien følger to par som bor i samme LA-leilighet, og Amanda Peet og Steve Zissis er blant skuespillerne. HBO har bestilt åtte episoder.

Én serie vi vet definitivt ikke kommer til HBO er «Open» fra «American Horror Story» og «Nip/Tuck»-skaper Ryan Murphy. Dramaserien ble beskrevet som rimelig vågal og sexy, men HBO valgte å takke nei tidligere denne måneden etter å ha vurdert piloten.  

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.