HALL OF FAME: Anne Grete Preus og Lillebjørn Nilsen vil, sammen med Nora Brocktedt (på bildet),  innlemmes i Rockheim Hall of Fame. Det ble offentliggjort på Grand Hotell i Oslo fredag. Fra før er a-ha, Alf Prøysen, Jokke og Valentinerne, Wenche Myhre, Åge Aleksandersen, Dumdum Boys, Jahn Teigen, Jan Eggum, Pussycats og  Terje Rypdal innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HALL OF FAME: Anne Grete Preus og Lillebjørn Nilsen vil, sammen med Nora Brocktedt (på bildet), innlemmes i Rockheim Hall of Fame. Det ble offentliggjort på Grand Hotell i Oslo fredag. Fra før er a-ha, Alf Prøysen, Jokke og Valentinerne, Wenche Myhre, Åge Aleksandersen, Dumdum Boys, Jahn Teigen, Jan Eggum, Pussycats og Terje Rypdal innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Her er de nye tilskuddene i Rockheim Hall of Fame

Nora Brockstedt, Anne Grete Preus og Lillebjørn Nilsen.

(Dagbladet): Det ble i dag klart at Anne Grete Preus, Nora Brockstedt og Lillebjørn Nilsen vil bli innlemmet i Rockheim Hall of Fame under en seremoni i Trondheim i høst.

Det ble offentliggjort på en pressekonferanse på Grand Hotel i Oslo i dag.

I tillegg til de tre artistene som blir hedre, var Radka Toneff, DeLillos, Jonas Fjeld, Kjøtt, Mayhem og Morten Abel nominert.

Den første innlemmelsesrunden var i 2011. Av årets nominerte har både Anne Grete Preus og Radka Toneff vært nominert alle de tre gangene, altså i 2011, 2012 og 2013.

De første som fikk plass på Rockheim Hall of Fame var Alf Prøysen, a-ha, Åge Aleksandersen, Jokke og Valentinerne og Wenche Myhre.

I fjor ble også Jahn Teigen, Jan Eggum, Terje Rypdal, Dumdum Boys og The Pussycats en del av det eksklusive selskapet.

Nytt i 2013 er at det er tre artister som skal innlemmes, og ikke fem som det har vært de tidligere årene.

- Vi vurderte om vi skulle ha 15 nominerte, men ble enige om ni ettersom ti allerede er innlemmet. Det er viktig at artistene som blir funnet verdige for innlemmelse blir løftet ordentlig fram, og det er enklere når det er tre og ikke fem innlemmelser. I tillegg til at det er viktig å bevare eksklusiviteten, sa komitemedlem og direktør for Rockheim, Petter Myhr, til Dagbladet da nominasjonene var klare.

For å bli nominert og innlemmet må «artisten/personen ha bidratt til vesentlig norsk populærmusikks utvikling og/eller utbredelse. Den som innlemmes må ha debutert med utgivelse/eller bidratt til utgivelse for minst 25 år siden».

Leder av årets nominasjonskomite er Janove Ottesen, og med seg har han hatt Marit Larsen, Knut Schreiner, Marte Thorsby, Larry Bringsjord, Ivar Håkon Eikje og Petter Myhr.

HEDRES: Nora Brockstedt ble nettopp 90 år.
Foto:Mette Møller/Dagbladet.
HEDRES: Nora Brockstedt ble nettopp 90 år. Foto:Mette Møller/Dagbladet. Vis mer