SISTE SESONG: Den siste sesongen av «Game of Thrones» begynner i april. Dette er den aller første teasertraileren fra HBO - men hva betyr egentlig det vi får se her? Video: HBO Nordic Vis mer Vis mer

«Game of Thrones»

Her er de skjulte sporene i «Game of Thrones»-teaseren

Mystisk ny «Game of Thrones»-trailer full av symbolikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til i dag slapp strømmetjenesten HBO en mystisk teasertrailer fra den etterlengtede siste sesongen av «Game of Thrones», som har premiere i april 2019.

Den nye traileren er 35 sekunder lang, og viser ingen av de velkjente karakterene fra «GoT»-universet. Likevel har innholdet i klippet betydning for dem som er kjent med «en sang om is og ild», som jo er navnet til bokserien av George R.R. Martin som serien er basert på.

Se traileren øverst i saken!

Ild og is møtes

Dagbladets anmelder Marie Kleve, som har lest bøkene og fulgt serien hele veien med blant annet recapper av episodene, har sett traileren. Hun mener det er mye å hente fra dette lille klippet, på tross av at man faktisk ikke får se en eneste scene fra serien.

- Endelig får vi den store kampen mellom is og ild! Så gjenstår det å se hvordan den egentlig kommer til å se ut, for denne teaseren sier jo ikke stort om det, sier Kleve, før hun fortsetter:

- Men jeg digger den, som jeg digger alle de andre symboltunge «Game of Thrones»-teaserne! De har skjønt at noe av det morsomste med dette universet er å lete etter spor, og det er en del å finne her også, selvsagt.

Hun påpeker at «Game of Thrones» er kjent for kryptiske, men effektfulle teasertrailere – i forrige runde slapp de datoen for sesongpremieren ved hjelp av en video av smeltende is.

- Ilddrage mot isdrage

Denne gangen er det mye mer dramatisk - som seg hør og bør for siste sesong, mener Kleve. Videoen tar opp temaet fra tittelen på bokserien «En sang om is og ild», og hinter om at den endelige kampen vil stå mellom nettopp is og ild.

- Men det visste vi jo alt. Daenerys er på vei nordover sammen med de ildsprutende dragene sine, for å ta opp kampen mot nattkongen og isdragen hans, og hæren av is-zombier. Så kan traileren bety noe mer?

Den viser hvordan isen kryper over spillebrettet vi kjenner fra introen til tv-serien, og dekker både Stark-familiens ulv og Targaryens drage. Men samtidig sluker ilden løva til Lannister-slekta, før de to elementene møtes til kamp.

- Forholdet mellom ulven og dragen på den ene sida, og løva på den andre var svært spent ved avslutningen av forrige sesong, og det ser jo ut til at en krig mellom disse to fraksjonene også er uunngåelig, mener Kleve.

Hun minner om at Jon Snow i forrige sesong sverget troskap til Daenerys, og dermed forente Stark og Targaryen sine krefter mot trusselen fra nord, samtidig som Cersei nektet å bidra.

- Traileren hinter om at Daenerys og dragene hennes vil ta rotta på Cersei først, samtidig som Nattkongen angriper henne og Jon, og til slutt blir det ilddrage mot isdrage.

Stark og Nattkongen?

Ifølge Kleve er det disse tolkningene som er de mest åpenbare.

USIKKER AVSLUTNING: Ferske bilder fra Belfast har gitt nytt håp til fansen, etter den nervepirrende avslutningen av sesong sju. Video: HBO / Catherine Donnelly Vis mer Vis mer Vis mer

- Men graver vi dypere i «Game of Thrones»-mytologien, og særlig den som har vokst fram i fanforumer på nettet, finner vi andre teorier som kan få ekstra fyr på bålet nå. For eksempel de som knytter Stark-familien til Nattkongen og gjengen hans, sier Kleve, og utdyper:

- Noen tror at Bran Stark er Nattkongen, mens andre har gjettet på at Jon på et eller annet vis vil slå seg sammen med ham. Vi får se. Jeg gleder meg, iallfall!

Den åttende og siste sesongen av «Game of Thrones» har premiere i april 2019. Datoen er foreløpig ikke kjent, men det er altså bare noen måneder til fansen kan gjøre seg klar til å ta farvel med serien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer