Her er de ti høyeste skyskraperne under bygging i Europa

Tre av dem vipper Europas høyeste bygning av tronen.

BLI EUROPAS HØYESTE: Lakhta Center i St. Petersburg blir Europas høyeste bygg når det står ferdig. Det blir 468 meter og det nye hovedkvarteret for Gazprom. Foto: RMJM
361 METER: Vostok Tower kommer på en god nummer to med 361 meter. Foto: Schweger + Partner
FERDIG TIL NESTE ÅR: OKO Apartment Tower blir til neste år Europas høyeste bygg, før Vostok Tower og Lakhta Center står ferdige. Foto: SOM
FERDIG I ÅR: Eurasia Tower i Moskva skal etter planen stå ferdig i år.
TVILLINGTÅRN: ST Towers tar 5. og 6. plassene på lista over de høyeste byggene under konstruksjon. Foto: SPEECH
ISTANBUL: Først nede på 7. og 8. plass kommer et bygg som bygges utenfor Russland. Skyland Office & Skyland Residential Towers bygges i Istanbul og skal bli 284 meter høyt. Foto: Broadway Malyan
TILBAKE I MOSKVA: Evolution Tower vil stå 255 meter høyt, og skal etter planen bli ferdig i år. Foto: RMJM
250 METER: Tilbake i Istanbul vil The Metropol Tower stå ferdig i 2016, 250 meter høyt. Foto: Metropol Istanbul

(Dagbladet): Lite tyder på at den russiske hovedstaden Moskva vil gi opp statusen som Europas skyskraper-hovedstad.

For samtidig som vår mektige nabo i øst ruster opp militært, blir bare bygningene høyere og høyere.

Strekker seg nærmere skyene Moskva har allerede fire av Europas fem høyeste bygninger, blant annet den høyeste - 338 meter høye Mercury City Tower.

Den internasjonale bygningsdata-tilbyderen Emporis melder i en ny analyse at Europas høyeste skyskraper i framtiden blir vippet rett av pallen.

For hele tre bygg som er under konstruksjon vil strekke seg enda nærmere skyene.

Emporis har laget en liste over de ti høyeste byggene under bygging, og hele seks av dem bygges i den russiske hovedstaden.

I 2018 vil byen ikke lengre ha Europas høyeste bygning. For da vil 463 meter høye Lakhta Center stå klar i St. Petersburg, om alt går etter planen.

Moskva-dominans De to andre som slår Mercury City Tower er Vostok på 361 meter og OKO Apartment Tower, som ruver 352 meter opp i lufta. Begge to bygges i Moskva.

Det er ventet at det sistnevnte leilighetsbygget kommer til å bli bygget ferdig raskest, og vil dermed bli det høyeste bygget i et knapt år.

Fjerdeplassen er det 309 meter høye Eurasia Tower, som etter planen skal stå ferdig i år. Tvillingtårnene ST Towers på 228 meter vil stå klart til neste år, og tar 5. og 6. plass på lista. Også disse to bygges i Moskva.

Istanbul tar tre plasser Først nede på 7. og 8. plass kan vi forlate Russland. Skyland Office & Skyland Residential Towers bygges i Istanbul og skal bli 284 meter høyt.

Men på 9. plass må vi tilbake til Moskva. For til neste år vil Evolution Tower stå ferdig i den russiske hovedstaden 255 meter høyt.

10. plass finner vi i den tyrkiske hovedstaden, og er fem meter lavere enn sistnevnte. Metropol Tower i Istanbul vil ruve 250 meter opp i lufta, og er ventet ferdigbygget i 2016.