Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Her er de ti låtene Finn Bjelke må høre hver jul

Enig?

GLAM JUL: Slade er en klassiker innenfor faget julemusikk anno 1973, her i storform med Jim Lea (f.v.), Din Powell, Noddy Holder og Dave Hill. Foto: NTB SCANPIX
GLAM JUL: Slade er en klassiker innenfor faget julemusikk anno 1973, her i storform med Jim Lea (f.v.), Din Powell, Noddy Holder og Dave Hill. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

«It's Christmaaaaaaaaaaaaaas», Noddy Holders stemme låter som en blanding av en vannskadet tåkelur og grovt sandpapir mot tavle og får treet til å grøsse (juletrærne våre grøsser, de drysser ikke).

Om det er på grunn av Slades episke naboklage av en julelåt «Merry Xmas Everbody» (1973) eller fordi de små alvene på tre og åtte er i ferd med å henge all julepynten på de tre nederste grenene er usikkert, men julestemningen er endelig i ferd med å komme dundrende.

Jeg har et par plater hjemme, jeg må si det, og under en gjennomgang for et par år siden fant jeg ut at jeg har over 200 juleplater. To hundrede der altså.

Ironi

På 80 og 90-tallet kjøpte jeg julemusikk mens jeg smilte ironisk til musikkjournalistkolleger rundt meg. På 00-tallet har ironien, ironisk nok, ikke vært så fremtredende. For det som kommer av julemusikk nå er så galopperende elendig at selv ungene ikke gidder å laste den ned.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

3 MÅNEDER*

HELGETILBUD

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 0 kr i kvartal. 0 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris måned (99/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr uke. 7,86 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris måned etter tilbudsperioden (99kr/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?