GLAM JUL: Slade er en klassiker innenfor faget julemusikk anno 1973, her i storform med Jim Lea (f.v.), Din Powell, Noddy Holder og Dave Hill. Foto: NTB SCANPIX
GLAM JUL: Slade er en klassiker innenfor faget julemusikk anno 1973, her i storform med Jim Lea (f.v.), Din Powell, Noddy Holder og Dave Hill. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Her er de ti låtene Finn Bjelke må høre hver jul

Enig?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«It's Christmaaaaaaaaaaaaaas», Noddy Holders stemme låter som en blanding av en vannskadet tåkelur og grovt sandpapir mot tavle og får treet til å grøsse (juletrærne våre grøsser, de drysser ikke).

Om det er på grunn av Slades episke naboklage av en julelåt «Merry Xmas Everbody» (1973) eller fordi de små alvene på tre og åtte er i ferd med å henge all julepynten på de tre nederste grenene er usikkert, men julestemningen er endelig i ferd med å komme dundrende.

Jeg har et par plater hjemme, jeg må si det, og under en gjennomgang for et par år siden fant jeg ut at jeg har over 200 juleplater. To hundrede der altså.

Ironi

På 80 og 90-tallet kjøpte jeg julemusikk mens jeg smilte ironisk til musikkjournalistkolleger rundt meg. På 00-tallet har ironien, ironisk nok, ikke vært så fremtredende. For det som kommer av julemusikk nå er så galopperende elendig at selv ungene ikke gidder å laste den ned.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn