KURSHOLDERE: Stargate, som her holder en av Grammy-prisene de har fått, skal atter en gang skole norsk musikkbransje. Foto: NTB Scanpix
KURSHOLDERE: Stargate, som her holder en av Grammy-prisene de har fått, skal atter en gang skole norsk musikkbransje. Foto: NTB ScanpixVis mer

Her er deltakerne på norsk musikkbransjes mest eksklusive kurs

Navnene er klare.

(Dagbladet): Fem år etter at de sist gang inviterte norsk musikkbransje til New York for å få lære dem hvordan man skal slå gjennom på det beintøffe amerikanske markedet, holder Stargate nytt kurs i september.

MED: Ketil Jansen i Lemaitre. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
MED: Ketil Jansen i Lemaitre. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer

Sist gang tok den Grammy-belønte og Billboard-toppende duoen imot de norske artistene, låtskriverne og produsentene i studioet sitt i New York, mens denne gangen skjer det i Los Angeles.

Også produsentduoen Electric, samt Fred Ball, skal være kursholdere. Deres innslag skal være i London.

Nå er deltakerne klare:

  • Jakob Bjørn-Hansen (Bearson)
  • Ketil Jansen (Lemaitre)
HOLDER OGSÅ KURS: Fred Ball. Foto: Anders Grønneberg
HOLDER OGSÅ KURS: Fred Ball. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
  • Joakim Harestad Haukaas (Kid Joki)
  • Una Heggeset Sand
  • Daniel Slettebakken (KREAM)
  • Sebastian Teigen (Coucheron)
  • Henrik Haraldsen Sveen (Henrik The Artist)
  • Mugisho Nhonzi
  • Anders Kjær/ Marius Bjørnson (Synthomania)

Blant navnene finner man både uetablerte artister og låtskrivere, men også flere som har flere millioner streams i beltet. Bearson har for eksempel en av sommerens mest populære norske låter i «Want You», mens Joakim Harestad Haukaas blant annet har skrevet for Britney Spears.

DELTAKER: Joakim Harestad Haukaas har blant annet skrevet for Britney Spears. Foto: PRIVAT
DELTAKER: Joakim Harestad Haukaas har blant annet skrevet for Britney Spears. Foto: PRIVAT

Vis mer

Kursholderne Stargate har hatt stor suksess med artister som Rihanna, Katy Perry og Beyoncé. Fred Ball har også jobbet med Rihanna, på hennes siste album, mens duoen Electric har jobbet med artister som Little Mix, Sean Paul og Pusha T.

Programmet vil strekke seg over en uke fordelt på London og Los Angeles, og vil bestå av studiobesøk med kursholderne, foredrag med viktige bransjekontakter og nettverksmuligheter.

Det kom inn 300 søknader til programmet.

- Det var moro at det var så mange søkere, og nivået på flere er så høyt av vi gjerne skulle hatt med mange flere. Heldigvis vil det komme nye sjanser og vi vil fortsette å sette fokus på låtskrivere og produsenter som musikkeksportører. Nå gleder de norske masterne i London og LA seg veldig til det de skal få høre fra de utvalgte. Vi har stor tro på at denne Masterclass-en blir en stor suksess, kommenterer Helene Dolva Broch, seniorrådgiver for internasjonale prosjekter i Music Norway.