Jamie Dornan (34) er ferdig i «50 Shades»:

Her er den første traileren til «50 Shades Darker»

I kveld fikk verden sitt første møte med den nye filmen. Nå sier Christian Grey-skuespilleren at han er ferdig i filmserien. 

MØRKERE: Februar 2017 kommer Fifty Shades Darker på kino. Se den nye traileren her. Video: Universal Pictures UK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den første «Fifty Shades»-boka ble en snakkis verden over da den kom i 2011, og har i kombinasjon med flere oppfølgere gjort forfatter E.L. James til en velholden kvinne.

Smarte forretningshoder så muligheten til å utnytte dette erotiske fenomenet, og iverksatte kjapt en filmserie basert på bøkene med samme navn.

Jamie Dornan og Dakota Johnson kapret hovedrollene, og var for første gang å se i rollene som Christian Grey og Anastasia Steele da film nummer én, «Fifty Shades of Grey», traff kinolerretet i fjor.

I 2017 kommer oppfølgeren, «Fifty Shades Darker», og en tredje film er også spilt inn. Den første traileren til den etterlengtede oppfølgeren ble sluppet tirsdag ettermiddag.

Skrivekløa har ikke gått over for britiske James, som har skrevet nok ei bok i det erotiske «Fifty Shades»-universet. Men hvis den skulle bli filmatisert, blir det uten Dornan i rollen som Christian Grey.

- Ferdig

Den britiske skuespilleren gjør det nemlig klart i et intervju med The Sun at han er ferdig med «Fifty Shades».

- Vi har gjort to filmer rett etter hverandre, og jeg er faktisk ferdig med det. Jeg har gjort «Fifty Shades» hele livet mitt, lyder uttalelsen fra Dornan.

Videre forteller han at han går raskt videre fra et prosjekt til et annet, og ikke dveler ved fortiden.

- Jeg er sjokkert

- Jeg går veldig kjapt videre mentalt. Fra utsiden tenker folk at du er synonym med én karakter, men jeg tenker mer: «Sånn, da er det gjort», og går videre til neste prosjekt og tenker på den karakteren, sier 34-åringen til The Sun.

Om den klare beskjeden har noe å gjøre med at Dornans egen kone ikke vil se filmserien, vites ikke.

Tjue prosent sex

Spekulasjoner om Dornans exit fra filmserien skjøt fart allerede i fjor. Den gang ble det spekulert i om man måtte finne en ny Mr. Grey til film nummer to og tre, men etter et døgn med fortvilte fans gikk Dornans agent ut og bekreftet at briten fortsatt var om bord på erotikk-skuta.

«Fifty Shades of Grey» ble en stor kinosuksess i fjor. Filmen, som består av tjue prosent sex, solgte billetter i store kvanta verden over.

Her på berget møtte rundt 40 mennesker opp utenfor kinolokalet i Oslo for å demonstrere mot filmen.

Norgespremieren til den kommende oppfølgeren er satt til 2. februar til neste år. Dermed er det bare å krysse av i kalenderen, dere.

Mette Marit leser aldri krim, men har forsøkt noen sider av "Fifty Shades of Grey"

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer