NY DIREKTØR: Terje Wibe blir ny administrerende direktør for det samlede medieområdet. FOTO: DAGBLADET
NY DIREKTØR: Terje Wibe blir ny administrerende direktør for det samlede medieområdet. FOTO: DAGBLADETVis mer

Her er den nye Dagbladet-direktøren

Terje Wibe (42) ansatt.

(Dagbladet.no): Dagbladet og Dagbladet.no er i ferd med å gjennomgå en omorganisering, der alle kanalene legges under et felles medieområde.

Én av jobbene det har vært knyttet størst spenning til har vært stillingen som administrerende direktør.

Denne er nå besatt av Terje Wibe (42), som har jobbet i Dagbladet siden 2001 som salg- og markedsdirektør. Wibe har også jobbet som salgsdirektør i Telenor Media tidligere, og har sin utdannelse innenfor økonomi og markedsføring fra BI/NMH.

- Mer effektivt
- Jeg gleder meg til å komme igang, sier Wibe til Dagbladets intranett.

- Den nye organiseringen gir en felles ledelse med helhetlig fokus på foredling og utvikling av merkevaren Dagbladet, i alle kanaler. Vi skal fortsette å vokse og bli stadig sterkere på nett, samtidig som vi skal jobbe for å bremse fallet på papir. Vi får nå kortere og mer effektive beslutningsveier som forenkler og forsterker tett operativ samhandling på tvers av avdelinger og fagområder. Summen av dette skal styrke merkevaren Dagbladets utbredelse og posisjon i et utfordrende marked i en krevende tid.

Konsernsjef Tore Stangebye har vært konstituert i stillingen, og er glad for å ha Wibe på plass.

- Jeg er glad for at Terje Wibe takket ja til jobben som administrerende direktør, og at vi nå har på plass en felles ledelse av Dagbladet i alle kanaler, sier konsernsjef Tore Stangebye.

Granhaug sier opp
Samtidig har Stephan Granhaug sagt opp sin stilling som administrerende direktør i DB Medialab - selskapet som eier Dagbladet.no.

- Etter at papir og nettvirksomhetene nå integreres under en felles ledelse, er det ikke lenger riktig å inneha en lederrolle hvis hovedansvar er rettet mot den ene kanalen. Jeg ønsker derfor å avslutte arbeidsforholdet, sier Granhaug.

Granhaug ble ansatt høsten 2007, og begynte i jobben på begynnelsen av fjoråret.

- Jeg har hatt et fantastisk år som leder for DB Medialab og vil benytte anledningen til å takke alle medarbeiderne for det herlige humøret og den enorme innsatsviljen og innovasjonevnen de har latt meg nyte godt av i den tiden vi har hatt sammen.