Her er den nye monsterserien fra «Trolljegeren»-skaperen

Første episode gratis på nett.

(Filtermagasin.no): Den norske regissøren André Øvredal har hatt mange baller i lufta etter det internasjonale gjennombruddet med «Trolljegeren».

Han har vært tilknyttet en rekke filmprosjekter, og blant det aller første han takket ja til var den amerikanske monsterfilmen «Enormous».

Siden trakk han seg som regissør og filmen ble i steden omgjort til en web-serie. Men manuset var fremdeles gjort av Øvredal, og i natt ble første episode sluppet. Du kan se trailer i videovinduet øverst, og hele episoden her.

Monstrene overtar «Enormous» foregår i en postapokalyptisk verden ødelagt av menneskeskapte monstre.

Kaoset er brutt ut etter et feilslått geneksperiment som først er beregnet på landbruket, men som lekker ut til flere skapninger.

 - Insekter og annet småkryp får brått en veldig rask utvikling, og utvikler seg til kjempebeist. De blir en del av naturen, og lever sitt liv. Men vi er der vi også, og må slåss om plassen, fortalte Øvredal til Filter i oktober 2012.

Karakteren Ellen Grace leder et team av redningsarbeidere, som både må slåss mot monstrene og mot andre overlevende med tvilsomme motiver.

Serien, som er basert på en kritikerrost tegneserie av Tim Daniel og Mehdi Cheggour, er sluppet via nettvideogiganten Machinima.

Debut med Martin Sheen «Enormous» var egentlig tiltenkt både som webserie, tv-serie og storfilm, med Øvredal som regissør.

ETTERTRAKTET: André Øvredal går straks i gang med innspillingen av sin engelskspråklige debutfilm, «The Autopsy of Jane Doe», med Martin Sheen i hovedrollen. FOTO: NINA HANSEN
ETTERTRAKTET: André Øvredal går straks i gang med innspillingen av sin engelskspråklige debutfilm, «The Autopsy of Jane Doe», med Martin Sheen i hovedrollen. FOTO: NINA HANSEN Vis mer

Han trakk seg imidlertid fra regiansvaret i november i fjor, men har likevel vært med på utviklingen og skrevet manuset til pilotepisoden.

- Det ble så mye krasj med de andre tingene jeg jobbet med, og det ble altfor komplisert for de andre involverte å forholde seg til mitt skjema, fortalte Øvredal.

Øvredals engelskpråklige regidebut blir thrilleren «The Autopsy of Jane Doe», med Martin Sheen i hovedrollen. Innspillingen er planlagt i mai-juni.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.