Her er den «nye» norske metalen

Oslobandet Nekromantheon slipper thrash-klassiker.

PÅ HUGGET: Nekromantheon fra Kolbotn har blant annet medlemmer fra Obliteration. Kollektivet kan fort bli frontkjempere for en ny bølge av norsk metal. Foto: Alexander Hojem
PÅ HUGGET: Nekromantheon fra Kolbotn har blant annet medlemmer fra Obliteration. Kollektivet kan fort bli frontkjempere for en ny bølge av norsk metal. Foto: Alexander Hojem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Oslobandet Nekromantheons Indie-debut, «Rise, Vulcan Spectre» er så programmessig i utførelsen at den hypotetisk sett kunne ha stått mellom Sodom-EP'en «In the Sign of Evil» (84) og Possessed's «Seven Churches» (85) i en kronologisk platesamling.

Det betyr ikke at de unge thrash-spirene er for dølle kopister å regne. Nekromantheon utstråler en vitalitet og ungdommelig entusiasme som tidvis har vært en mangelvare i den ellers så etablerte norske metalscenen en stund.

Det handler om å dyrke autensiteten og den instinktive energiutblåsningen som la grunnlaget for thrashens blomstringsfase opp mot midten av 80-tallet.

Dønn ærlig I god tradisjon er ekstremiteten i instrumentering, produksjon og tempo strukket mot smertegrensen.

Trommefillene har den karakteristiske bøttelyden slik man hørte den på Sepultura's «Morbid Visions» og Death's «Scream Bloody Gore». Gitarsoloene uler på maks volum langt over kompet, mens vokalist Arild Torp skråler om den greske underverdens guder og forbannelser med størst mulig innlevelse.

Det høres kanskje ut som en iscenesettelse av en svunnen tid, men det tipper aldri over i pastisjen for Nekromantheon. Låtene er altfor gode og formidlingstrangen hjertens ærlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer